Musikkfest – artistene svarer 3

Da er det klart for tredje intervjurunde med artister som spiller på årets Musikkfest i Stavanger. I motsetning til i fjor må artistene selv ta kontakt med Scoopet for å bli med på dette. 

GJENSYN FRA I FJOR. Dagens utvalgte spilte mer eller mindre på Musikkfest 2014. Jeg sier mer eller mindre fordi Kal-El og Borderline Case var der, mens Marianne Sund møter opp med bandet Sundsomni. Dagens utvalgte har ellers hentet inspirasjon i musikalske retninger som er alt fra Rammstein, Johnny Cash, Tori Amos, System of a Down, Unida, Black Sabbath, Ramones, The Wildhearts, Social Distortion og flere.

 

Sundsomni

Marianne Sund på Musikkfest 2014. Foto: Sølve Friestad
Marianne Sund på Musikkfest 2014. Foto: Sølve Friestad

I fjor spilte Marianne Sund på Musikkfesten i Stavanger. Dette året er det med band hvor etternavnet ditt er en del av bandnavnet Sundsomni.

Er det fortsatt Mark Hunter og Veronica Elise som er med på livescenen, og hva har skjedd siden sist?

– Veronica Elise er fremdeles med, men Mark Hunter måtte dessverre trekke seg da det ble for travelt for ham med egen musikk, jobb og familie. Så i fjor høst «lokket» jeg til meg et knippe musikere, og etablerte mitt første, fulle band. Vi spiller fremdeles mine låter, men de er blitt mer rocka og har fått litt mer tempo over seg. Jeg tror jeg vil plassere låtene i en rocka singer/ songwriterstil, med elementer fra både metal og pop. Nå har jeg med meg Knut Olav Meling på gitar, Sigfred Opheim på bass og Sveinung Gundersen på slagverk, i tillegg til Veronica Elise på kor og meg selv på gitar og vokal.

 

Var du fornøyd med fjorårets konsert som Marianne Sund?

– Ja det var jeg! Det var utrolig god stemning i fargegaten, nydelig vær og ganske mye publikum. Det var rett og slett en veldig god opplevelse!

 

Hvilke artister er du inspirert av?

– Jeg hører på musikk som spenner fra Tori Amos, Dido og Johnny Cash til System of a Down og Rammstein. Så det er mye inspirasjon og hente der! Så må jeg bare nevne, jeg var nylig på en konsert med Katzenjammer, DET var en direkte inspirasjons-innsprøyting!!   Du så mest frem til Michael Ray & the Royal Flush, Veronica Elise og Monosapiens i fjor.

 

Ble forventningene innfridd?

– Jeg fikk dessverre ikke med meg Michael Ray, men så både Veronica Elise og Monosapiens. Veronica Elise gjorde en veldig god jobb, til tross for en del problemer med lyden under konserten hennes. Monosapiens var, som alltid, en fantastisk opplevelse å få med seg.

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

Sundsomni
Sundsomni

– Jeg ville veldig gjerne hørt mer til Trond Eltarvaag, han er en dyktig låtskriver, med sin helt spesielle, kraftfulle vokal. Jeg så også The Great Plains på miksteip på Folken tidligere i år. De imponerte meg veldig! Og så selvsagt, som tidligere nevnt, går jeg sjelden glipp av Veronica Elise eller Monosapiens!

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller værre i løpet av de siste fem år?

– Jeg synes den har blitt bedre, men så er det de siste par år jeg har begynt å bevege med ut på musikkscenen i Rogaland selv, og da har jeg oppdaget flere av de litt skjulte musikk-skattene også!

Hvem ser dere frem til å se på Musikkfest 2015?

– Jeg ser selvsagt frem til å se Veronica Elise og Monosapiens i år også. Jeg håper i tillegg at jeg får med meg Frk. Fryd, Sassy Kraimspri og The Great Plains, de er absolutt verdt å få med seg!

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

– Hm, hva ville jeg sagt hvis jeg sto som publikummer under konserten min på musikkfest…? «Det hær va dritkult!! Ka du mene at dem bare ska spelle 15 minutt?!!»

 

I fjorårets intervju var ambisjonene å spille enda mer live, men i et lengre tidsperspektiv ønsket du å spille inn låter i studio.

Hva har skjedd?

– Jeg ønsket å få etablert bandet, finne ut av sounden vår og få testet ut låtene live før vi gikk i studio. Vi har funnet ut hvilket lydbilde vi ønsker nå, og gleder oss veldig til neste steg!

 

Hva er fremtidsplanene for 2015?

– Jeg begynner nå å orientere meg litt for å finne ut hvilket studio vi ønsker å gå til, og hadde håpet å få spilt inn noen sanger i løpet av høsten i alle fall. Den 26. juni skal vi også spille på Helgåfestivalen, som er en liten men flott festival på Ogna. Men først skal vi nyte musikkfest, både på scenen på Nytorget og som publikummere. Vi gleder oss!

 

Hvor kan vi høre låter fra bandet? – Bandet har egen side på Facebook, der vi legger ut informasjon, låter og liveopptak.

 

Kal-El

Elisabeth Thompsen basser i Kal-El i 2014. Foto: Sølve Friestad
Elisabeth Thompsen basser i Kal-El i 2014. Foto: Sølve Friestad

Bassist Elisabeth Anette Thomsen svarer.

Kal-El spilte på fjorårets Musikkfest. Fornøyd med konserten da?

– Ja! Det var mye publikum og fantastisk stemning i finværet på Nytorget! Vi hadde også et akustisk sett på Café Bacchus tidligere på dagen, men holder definitivt konserten ved Martinique høyt.

 

For eventuelt nye lesere – hvem og hva er Kal-El?

  • Vi er et stoner-rock &roll band som elsker å spille live, lage ny musikk og livsnyteri!
  • Vi er absolutt insipert av Sci-Fi verdenen, og låtene våre handler om forskjellige historier om og i universet basert på noveller vokalisten skriver.
  • Vi mener selv vi spiller tung, groovy og melodiøs musikk, der noen låter er tunge og seige mens andre er litt up-tempo. Vi vil det skal røkke i rockefoten!

 

Kal-El er definitivt i et Black Sabbathsk landskap.

Er dette hovedinspirasjonen i ca. stonerlandskap, eller finst det flere?

– Vi havner i stoner-rock sjangeren veldig ofte pga tunge riff og Ulven (vokalist Ståle Rodvelt) som gjerne minner om Ozzy til tider. Som musikere har vi alle forskjellige inspirasjoner, men når vi spiller sammen ender alt opp med å bli Kal-El! Vi blander gjerne klisjéer fra heavy metal, rock n’ roll og av og til blues- og 70-talls rock. Inspirasjonen kommer fra band som Unida, Kyuss, Sloburn, Black Sabbath, Deep Purple, Clutch, Opeth og Metallica. Men groovy skal det være!                                                                                         

 

I fjor fortalte dere Scoopet at Mountains of Mars, Mørkemen og Borderline Case var de tre artistene dere så mest frem til.

Ble forventningene innfridd?

– Absolutt! Det er utrolig høy standard i mange Stavangerband, og disse leverte helt klart som forventet.

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?KAL-EL-LOGO-2015

– Sassy Kraimspri, Helldorado, Ovërhead er favoritter, men så har vi også litt sansen for Stavanger Doomkirke.

 

Hva er den beste konserten Kal-El har spilt, noen sinne?

– Den siste gig’n vi spilte, Tvangsfestivalen, er vi godt fornøyde med. Da spilte vi også et par låter fra det nye albumet Ecospher.  Låtene fikk god respons fra publikum, som vi satt stor pris på. Vi har også en jobb i Bergen som henger høyt, men Tvangsfestivalen er utvilsomt den beste.

– Ellers var gig’n på en festival i Hiiuuma , Estland, helt vill, da 500+ hoppet opp og ned, klatret på scenen,  dro ned monitorer, heiet og trampet, og  det var til og med en dude som sto å dunket hodet i takt mot scenekanten, gjennom hele konserten. Ingen  tvil om at vi hadde det gøy på scenen!

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller verre i løpet av de siste fem år?   

– Den har blitt bedre og det dukker stadig opp nye band, med høy kvalitet.

 

Hvilke band ser dere mest frem til å se på Musikkfest 2015?kal-el-nytt

– Sassy Kraimspri og Moron Police blant mange andre! Skal også prøve å få med sløy surferock med Los Antenas på Nytorget.

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

– Dæven, her var det trøkk gitt!

 

Kal-El arbeider med nye låter.

Hva er fremtidsplanene for 2015?

– Vel, først og fremst må vi få ut skive nr. 2, Ecosphere som er innspilt som er innspilt i Lydplaneten Studio, Stavanger med lanseringsdato 22. august. Vi kommer til å spille en del konserter utover høsten der vi promoterer nyutgivelsen, fortsette med å lage nye låter, også sikter vi mot større festivaler til neste år. Og ikke minst å jobbe videre med å få navnet vårt ut i verden. Vi har også satt i gang et prosjekt med fantastiske artister fra N1njaG1rls Cosplays og cosplaymiljøet i Stavanger, planlegging av 2 nye videoer er og godt i gang samt skifte av label. Det står mellom 2-3 forskjellige selskap der ingen er norske. Hvem det ender opp med får tiden vise. Hvor kan vi høre låter fra bandet?

iTunes, Spotify, Sound Cloud og YouTube.

 

 

Borderline Case

Vokalist Atle Idsøe svarer.

 

Borderline Case spilte på fjorårets Musikkfest.

Fornøyd med konserten da?Borderline-Case

– Ja det var en bra dag. Sol, masse folk og bra trøkk. Tror de som så på og var fornøyde.

 

Hvem er egentlig bandet Borderline Case?

– Borderline Case er et band som har 10-års jubileum i år. Bandet består av Atle Idsøe,  Atle Svensen,  kristoffer Ranaweera og Christoffer Løe. Vi har gitt ut tre ep’er og en single. Vi gir alltid alt, for at publikum skal få valuta!   På Facebook bruker dere bildet fra en 80-tallsfilm som jeg trodde het Striker, men det gjør den sikkert ikke.

 

Har dere en forkjærlighet til både film og musikk fra80-tallet?

– Det er ikke fra Striker, men det er jo den samme estetikken. Vi er jo vokst opp på 80 og 90-tallet, så naturligvis har vi masse referanser fra da. Verden hadde jo strengt tatt vært langt tristere uten commando, predator og delta force. Og ikke minst over the top, armbakkfilmen med sly. Men det er jo vanskelig å komme unna innflytelsen band som Guns ´n`Roses, Mötley Crüe, The Wildhearts, the Clash,  Ramones har hatt på oss. Men og den amerikanske 90-talls punkrocken har dryppet nedi Borderline Case-gryta.

 

Jeg syns Borderline Case har mye til felles med Social Distortion, og du har mye til felles med vokalisten; Mike Ness. Enig i det?

– Jeg blir personlig beæret av å høre dette. Social Distortion er nemlig et av mine absolutte favorittband, og Mike Ness er i min eøyne en av tidenes utvilsomt beste låtskriver.

 

Hvilke 3-5 artister/band fra Rogaland er favorittene for tiden?

– Kvelertak er jo bankers. Hold fast er bra. Våre venner i kal-el og Wolf On Fire, og ikke minst Rammsort som bassisten vår Atle synger i.

 

Hva er den beste konserten Bordrline Case har spilt, noen sinne?

Borderline Case - Underpaid & Underrated
Borderline Case – Underpaid & Underrated

– Vi har spilt mange konserter med mange forskjellige line-ups, men vi ser oss ikke tilbake, så beste konsert må være gigen på Martinique i januar. Det var ganske stappa fullt, gitarstropper røyk, og brannalarmen gikk. Det er vel akkurat sånn det skal være.

 

Har musikkscenen i Rogaland blitt bedre eller værre i løpet av de siste fem år?  

– Slik vi ser det har det blitt mye bedre. Flere og flere band fra Rogaland gjør seg bemerket utenfor fylkesgrensene, og innenfor. Særlig i rock/metall/punk- sjangrene

 

Hvilke band ser dere mest frem til å se på Musikkfest 2015?

– Det er veldig mange, men noen som bør trekkes frem er Drink Your Poison, som har sin siste konsert på Musikkfest. Hovering Orville spiller både akustisk og uaukustisk. Folk bør sjekke begge. Men høydepunktet blir avslutningen. Etter timesvis med waterboarding har Daniel engen avslørt at dette blir en loka «supergroup» bestående av Vidar Landa på gitar,  Bjarte Tjøstheim på trommer, Daniel selv på bass og Sigvart Dagsland på vokal. De skal spille Surrender av Cheap Trick, Alt eg såg, og et Bjøro Håland- medley bestående av hei gamle landevei/barndomshjemmet/det er ingen hjemme på gården i år. Tidenes pangavslutning! (Realy? – Red.)

 

Hva ville du sagt som publikum på en konsert med eget band?

Hva heter bildet fra denne filmen, mon tro?
Hva heter bildet fra denne filmen, mon tro?

Tre ting:

  • Dette var sinnsykt fett!
  • Spel någe Creedence!
  • Ligner ikke han der gitaristen sykt på en britisk komiker/skuespiller?

 

Hvordan plukker dere ut låtene til det korte settet som skal spilles på Musikkfest?

– Vi har mye nytt materiale i live-sammenheng, så de velger litt seg selv. Men det er viktig med masse trøkk, og å klemme inn så mange låter som mulig på den korte tiden, så det blir lite ballader og ni minutters lange improviserte jazzepos.

 

Hva er fremtidsplanene til Border Case?

– De siste tre-fire årene har vi brukt mye tid på å skifte ut medlemmer, så fremover skal vi spille inn nytt materiale og spille live så mye som mulig.

 

Hvor kan vi høre låter fra bandet? 

– Vi har musikk liggende på Urørt, Spotify og iTunes.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no  Skal-du-spille