Vittig med Veep

Veep er en festlig anlagt TV-serie fra HBO med Julia Louis-Dreyfus (Elaine i Seinfeld) i hovedrollen som visepresident. I den tredje sesongen kan det godt være hun faktisk stiller til presidentvalg. 

veep-s.1

VEEP – SESONG 3 (Blu-ray). Veep er en vellykket og svært populær TV-serie som har et humoristisk anlagt forhold til den amerikanske regjeringen, hvor en kan anta at serieskaperne er inspirerte av for eksempel Sarah Palin. Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) er en selvopptatt kvinne med spisse albuer og sånn passe bra maskineri (folk) rundt seg. I en fargerik konstellasjon av ansatte og småfrekk visepresident har Veep blitt en uhøytidelig humorserie med velskreven dialog, nesten pinlige situasjoner og snert.

Sesong 3 byr på en videreutvikling av tidligere sesonger, men en får allikevel inntrykk av at Selina Meyer har blitt en skarpere kniv i skuffen, som faktisk kan bli valgt til den neste presidenten i USA. Sammen med dyktige skuespillere og karakterer rundt Dreyfus er det flust av velskrevne replikker og solid underholdning. Det finnes ikke så mange TV-serier å sammenligne denne med, egentlig.

 

I skrivende stund produseres faktisk sesong 5.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5