En stemor flytter inn

I en svunnen tid og lenge før internett prater Ella med prinsen uten å vite at hun gjør det.

historien-om-askepott

ASKEPOTT – DVD. Det er vanskelig å gjengi fortryllende eventyr på film i moderne landskap. Jeans, mobiltelefon og botox ville ødelagt den eventyrlige opplevelsen som hører med i en historie som dette.

I en tid da barokkmusikk og avslørende tights for menn uheldigvis var populært, møter vi Ella og hennes gode foreldre. Når moren dør, lover Ella å leve resten av livet som en modig og rettferdig jente.

Hennes pappa gifter seg på nytt, og plutselig må Ella dele hus med snurt stemor og to usjarmerende døtre. I god tro reiser pappa ut på arbeid i flere måneder. – Ta med den første gren som berører din skulder, sier Ella. Pappa kommer aldri tilbake, og stemoren overtar kontrollen.

Historien om Askepott er et av verdens mest kjente eventyr, mye takket være Disney som også står bak filmen som er så klassisk som klassisk kan bli. Askepott er selvfølgelig verdens beste og stemoren er den rake motsetning, mens stesøstrene blir tullet inn i grelle farger, snodig hårsveis, dårlig sangstemme og usympatisk oppførsel.

Den vellykkede filmatiseringen innfrir publikums forventninger med flotte kostymer, velkjent historie og en liten touch med magi og humor på grunn av Helena Bonham-Carter.

Lily James er et funn som Askepott og får meg til å tenke på en kombinasjon av Claire Danes og Reese Witherspoon. James er mest kjent for søt villstyring i Downton Abbey, og det samme er stesøsteren Sofie McShera. Prinsen spilles av Richard Madden som er mest kjent som Robb Stark i TV-serien Game of Thrones.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5

 

 

Legg igjen en kommentar