Første savn i Norge

Dagen før SAVN skulle spille sin aller første konsert var Scoopet på plass i øvingslokalet hvor de tok siste finpuss før BryneRocken 4. september.   

Øyvind Lende og Jan Cato Traa.
Øyvind Lende og Jan Cato Traa.

FØRSTE GANG LIVE. SAVN ble startet opp av Stig Johansen som er mest kjent som trommeslager i The Sins of Thy Beloved. Sammen med bl.a. vokalist Carmen Elise Espenæs fra Midnattsol dro de til Alexander Krull (Atrocity, Leave´s Eyes) for å spille inn debutalbumet SAVN – 2014. Siden sist har Johansen byttet ut trommer med gitar. Scoopet var på bandets siste øving før kveldens konsert, og det lover bra. Se ikke bort fra at fans av både TSOTBAmaranthe og Nightwish kan få seg en stor overraskelse. Den sympatiske vokalisten har ellers hatt et rolig år på grunn av familieforøkelse, men hun er godt scenevant med heftig turnering i det såkalte utland. Hva med Norge? – Vel, det er faktisk første gang jeg står på en livescene i Norge, sier Carmen Elise. – Jeg er veldig spent på det norske publikum og har forsåvidt gitt beskjed til mine nærmeste venner at de kanskje ikke skal komme i kveld. Jeg er jo godt vant med å spille i andre land, men jeg gleder meg veldig til konsert og håper publikum lar seg rive med.

Se musikkvideo: SAVN – Hang On

Carmen forteller at hun alltid drikker TE med honning og Salvie både før og under konsert, som hun mener er godt for stemmen. Carmens  andre band er tyske Midnattsol som for øyeblikket er lagt på is. Fremover blir det uansett fokus på nye Savn-låter hvor en ikke skal se bort fra at det blir nytt album i 2016. SAVN er Stig Johansen, Carmen Elise Espenæs, Arild Christensen (The Sins of thy Beloved), Jan Cato Traa (Overhead, 12, Howlin´HoundDogs) og Øyvind Lende (Lasse Berheim Band, Pigfish, Detektimen). Hovedbilde: Stig Johansen.

Arild Christensen og Carmen Elise Espenæs på siste øving før SAVNs første konsert, ever.
Arild Christensen og Carmen Elise Espenæs på siste øving før SAVNs første konsert, ever.

Tekst, foto og grafikk på hovedbilde: Sølve Friestad – scooop@scoopmanagement.no