Til å bli dum av

Reese Witherspoon er en sjarmerende skuespiller som har forvillet seg borti et håpløst prosjekt hvor manus skulle vært på søppeldynga før produksjonstart.

Det er en del av dette i Hot Pursuit.
Det er en del av dette i Hot Pursuit.

HOT PURSUIT – DVD. Cooper har vært interessert i politiarbeid fra barnlige år, og patruljerte med pappa i både øst og vest. Så trivelig, da. Kjekt at politiet i USA kan ta med seg ungene på jobb. Som voksen har Cooper gjort som hennes pappa, men hun har ingen unger å ha i baksetet enda.

Cooper dreit seg derimot ut i tjeneste, og er forholdsvis «stuck» og degradert til papirarbeid. Heldigvis for henne (uheldigvis for publikum) får hun i oppdrag å beskytte Daniella Riva, som skal vitne mot byens gangster. Sammen skal to slitsomme kvinner reise til trygge Dallas, men veien viser seg å være lang for duoen, og enda lengre for publikum. To korrupte politimenn i tillegg til et par gangstere er nemlig ikke interesserte i at de to kvinnene skal nå frem til sitt endelige mål.

Velkommen til en ganske dårlig film med to slitsomme kvinnfolk, hvor den ene er mer opptatt av frisyre enn av frykten for at de har fire mordere i hælene. Velkommen til en film der politibetjent Witherspoon er mer opptatt av sin egen høyde enn rasjonell tankegang.

Det er også en del av dette i Hot Pursuit.
Det er også en del av dette i Hot Pursuit.

Velkommen til en fordummende komedie og en dusinvare som føles unødvendig. Skuespiller Sofia Vergara (Daniella Riva) er en forferdelig skuespiller med overspill av dimensjoner. Langs veien oppstår en haug med såkalt festlige situasjoner og forviklinger som skal underholde et lite kresent publikum. Riva syns for eksempel at det er en god ide å bruke en stein for å kutte av en fot! Samtidig skal det selvfølgelig vies tid til personlige problem og bli kjent-situasjoner som ingen bryr seg om. En kan også spør seg om hvilken boble manusforfatterne har vært i under produksjonen. Tror de at dette er godt nok til å bruke millioner av kroner på?

Vitsene er ikke gode nok, dialogen er platt og flau, sprøe hendelser er hverken realistiske nok eller sprø nok til å være underholdende, og generelt sett er dette svært dårlige greier. Og om en skal stille kun et spørsmål: Hvordan visste skurkene at jentene var på bussen?

Det er nøyaktig 28 år siden John Cusack spilte i en film som også het Hot Pursuit. Innholdet er ikke det samme, men den kan umulig være verre enn denne.

PS: Ikke glem å sitte igjen etter filmen for å se de artige klippene av såkalte bloopers, som gir enda flere relasjoner til at dette var en gøyal film for skuespillerne, som de involvertes slekt og venner vil digge.

Blant filmer som tar for seg to personer som egentlig ikke vil være sammen, men allikevel må det, anbefales Midnight Run, 1988 (Robert de Niro, Charles Grodin) og Neste Stopp, Chicago, 1987 (Steve Martin, John Candy).

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter2