History repeat

Fra den første Terminator-filmen i 1984 og frem til i dag, har det blitt fem filmer i serien. Arnold Schwarzenegger gadd ikke være med i den fjerde filmen, men nå er han heldigvis tilbake. 

Emilia Clarke har farget håret og satt dragene på pensjonat for anledningen.
Emilia Clarke har farget håret og satt dragene på pensjonat for anledningen.

TERMINATOR GENISYS – DVD. Terminator er maskiner som ser ut som menneskene de skal utrydde. John Connor er lederen av en motstandsbevegelse som har tatt opp kampen mot maskinene. Bare nesten lykkes de med å eliminere Skynets onde planer. Løsningen for å bevare mennesket blir å sende Kyle Reese tilbake til 1984, hvor Sarah Connor må reddes, slik at hun kan føde John Connor. Her møter de en Terminator som ligner voldsomt mye på skurken i Terminator 2, som nå jakter på Reese, Schwarzenegger og Connor.

Årets Terminator-film kan tidvis føles som en blanding av de to første filmene. I Terminator fra 1984 blir Schwarzenegger sendt tilbake til 2029 for å utrydde Sarah Connor. I Terminator 2 (1991) er han tilbake for å beskytte Sarah Connor. I Terminator Genisys ender han også opp i årstall 2029, hvor han nå er venn og beskytter for Sarah Connor. Den store verkebyllen er fortsatt Skynet, som må elimineres før de utsletter de fleste mennesker på kloden.

Terminator Genisys er egentlig en unødvendig film med gjentagelse av tidligere historier. Det er allikevel en del påfyll av fortid og fremtid, og som forholdsvis hjernedød underholdning, er det grei tidtrøyte. Noen actionsekvenser blir for lange, og en kan spør om hvor lenge det er interessant å se to stålkjemper som slåss. Det må nok ellers være noen logiske brister som kun vil bli oppdaget av ihuga Terminator-fans. Sarah Connor blir forøvrig spilt av den lyshåra baben med alle dragene fra TV-serien Game of Thrones.

Filmen ser godt ut, har noen interessante vendepunkt i historien og blir også reddet av Schwarzeneggers humor og smil, og skal ha en del av æren for at filmen fortjener karakter 4. Forvent action, fart og spenning, men forvent ikke å få samme type følelser som når T 2 ble lansert. Det var tross alt en annen tid, hvor fiksfakseri var forholdsvis nytt på film.

 

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter4