Gibson Les Paul fra Baarli

 

 

Det er ikke så lenge siden Scoopet laget en repotasje om Terje Tjemsland. Mannen har eget Backstreet Girls-muséum og nylig var bandet på besøk. Enden på visa ble en Gibson Les Paul Jr. Fra Petter Baarli til Terje Tjemsland. Litt av en julegave, gitt. 

Backstreet Girls på Ambolten oktober 2015. Baarli med Gibson Les Paul Junior som han skulle gi til Tjemsland få uker etterpå. Foto: Sølve Friestad
Backstreet Girls på Ambolten oktober 2015. Baarli med Gibson Les Paul Junior som han skulle gi til Tjemsland få uker etterpå. Foto: Sølve Friestad

TERJE TJEMSLAND fikk besøk av Backstreet Girls før en konsert. Det var selvfølgelig stor stas for Tjemsland, men og for Backstreet Girls.

Scoopet tok nylig en kjapp prat med Tjemsland for å høre hvordan en gitar fra selveste Petter Baarli havnet i muséet.

– Bassist Dan (Thunderbird) fortalte at han hadde vært med i B.G. i 14 år, men aldri sett noe lignende og det var rett før han begynte å gråte, forteller Tjemsland.

– Petter var sjokkert og hadde vanskelig for å uttale seg når de fikk se samlingen. De andre bandmedlemmene var minst like imponert der de løpte rundt som små unger på julaften for å se på samlingen, smiler Terje.

Petter fortalte videre at han skulle ta med en gitar som jeg skulle få oppbevare. Eneste aberet var at jeg måtte ta den med når Petter skulle spille konsert i nærheten, slik at han kunne bruke den på scenen. Samtidig er det jo praktisk, da det blir en gitar mindre å drasse med seg på konsert.

 

Se også: Bjørn Muller filmer hos Terje.

 

– Det gikk ikke så mange uker før Baarli skulle spille konsert med Valentourettes. Etter konserten var jeg innom hotellrommet hvor Baarli finner frem en slitt og gammel Gibson SG-kopi som han hadde brukt mye på livescenen. Gitaren hadde litt av brukket nakke, blitt brukt på innspilling av minst et album med Backstreet Girls og blitt mishandlet i årevis, fortalte den eminente gitaristen.

 

Les også: Tjemslands Backstreet Girls-museum

 

– Jeg fikk med gitaren hjem, men fikk ikke beholde den så lenge.

En Gibson Les Paul Junior juler om Backstreet Muséet.
En Gibson Les Paul Junior juler om Backstreet Muséet.

Før Valentourettes skulle spille i Flekkefjord, kom de innom på besøk. Petter ville gjerne ha gitaren med for å bruke den der. Samme kveld var både jeg og Valentourettes på plass i Flekkefjord. Etter konserten mente Petter at han var for glad i gitaren. Han kunne ikke gi den bort. Han lovte jeg skulle få en annen gitar, og fikk heller en original Gibson Les Paul Junior. Gitaren er godt brukt og dekorert i samme stil som gitaren til Steve Jones fra Sex Pistols, smiler en fornøyd Terje Tjemsland.

 

 

 

 

Tekst: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Foto: Terje Tjemsland.

scoopet-facebook-ny