Star Wars-fan siden 1977

 

 

Mange har allerede fått med seg de første anmeldelsene av årets store Star Wars-eventyr, men hva syns en kvinne som har vært fan siden hun så den første filmen på kino i 1977?

Star-wars-old-to-new-school

– DET VAR JO IKKE EN TYPISK JENTETING, sier Liv Ragnhild Lassen med sønnen Tommy Jones (hovedbilde) på første visning, Bryne Kino.

–  Da var jeg 14 år, og jeg hadde Luke Skywalker som helt og var helt hekta. Det var litt nerdete, men jeg var nok litt nerdete og, ler Liv Ragnhild.

– Jeg reiste til USA som 18-åring og fulgte med Star Wars-universet mens jeg vaks opp, akkurat som min sønn, Tommy har vokst opp med Harry Potter-universet.

Hva syns du filmatiseringene av de tre første kapitlene fra The Phantom Menace – Revenge of the Sith? 

– Jeg er skuffet, selv om en vel helst ikke skal si det. Jeg måtte jo se filmene, og en får jo forklaring på mye, men allikevel var det alt for digitalisert og usjarmerende. Attack of the Clones var jo helt forferdelig, mens Revenge of the Sith tok seg opp.

Liv Ragnhild viser bilder av sine gamle Star Wars-figurer fra 1977 som hun har samlet på siden da. Disse har nok en brukbart høy verdi i tillegg til affeksjonsverdien.

 

Les også: Anmeldelse av Star Wars – The Force Awakens

 

Hva syns du så om The Force Awakens?

– Det var så fint å se Star Wars idag at jeg holdt på å gråte. Det er tilbake til The Empire Strikes Back (1980), hvor jeg kjenner igjen scener og kulisser og nå er Han Solo er tilbake…de har blitt gamle, men ikke digitaliserte med å gjøre dem glatte og yngre enn hva de er. Det ser litt slitt og gammelt ut som det skal gjøre og det ser ekte ut.

Liv Ragnhild og Tommy er begge enige om at karakteren havner i toppsjiktet, hvor de sånn cirka blir enige om 5,5/6.

 

Tekst og foto: sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no