Alle mann til pumpene!

Supermenneskene fra The Avengers-klubben har herjet rundt omkring i verden i flere år. Jo visst gjør de nytte for seg, men hvem rydder opp?

Marvel's Captain America: Civil War..L to R: Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) and Steve Rogers/Captain America (Chris Evans)..Photo Credit: Zade Rosenthal..© Marvel 2016
Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) og Steve Rogers/Captain America (Chris Evans) diskuterer muligheten for å bruke kapteinens skjold som frisbee på stranden. Foto: Zade Rosenthal.© Marvel 2016

CAPTAIN AMERICACivil War. En skulle nesten tro at Avengers var innleid av et entreprenørfirma for å skape ødeleggelser, men den gang ei. Våre supermennesker blir kraftig kritisert for store ødeleggelser, baluba og ikke minst for tap av uskyldige menneskelig. 117 land ønsker en slutt på dette, hvor FN skal overta kontrollen på den private organisasjonen kalt for Avengers. Cirka halvparten av superheltene mener dette er en god idé, mens den andre halvdelen syns det klinger dårlig å bli styrt av andre enn seg selv. Derfor blir Avengers splittet.

I likhet med alle byer med supre helter, finnes det også svært effektive skurker som på død og liv skal utfordre skjebnen. Avengers og klodens utfordring blir satt på mange prøver da gjengen ikke lenger er samstemt, og noen selvfølgelig ypper opp til bråk.

Jeg har aldri personlig vært noen stor fan av superheltfilmer og konseptet med folk som flyr med overnaturlige krefter, er egentlig et ganske barnslig konsept i voksne innpakning. Captain America – Civil War  har trolig alt for mange superhelter men er allikevel en overraskende underholdende film. Captain America, Iron Man, Spiderman, Black Widow, Winter Soldier, Falcon, War Machine, Scarlet Witch, Hawkeye og Ant Man er bare noen av heltene som er med på moroa.

Til tross for overforbruk av superhelter er det egentlig historien som er hovedfokus. Dette vil si at det ikke blir overpøs av en hver superhelts evner, men at de bare er med i en ganske så bra historie, hvor de tilfeldigvis (kanskje ikke helt) er supre helter i en film med passe mengder humor og kun tidvis for mye action. Effektene er dessuten brilliante.

 

Captain America: Civil War • Regi: Anthony Russo, Joe Russo • Skuespillere: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Emily VanCamp, Frank Grillo, Martin Freeman, William Hurt • Aldersgrense: 12 år • Spilletid: 147 minutt.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5