Slakt og kjeft 2

 

I min tid som film og musikkjournalist i Jærbladet, var det sjelden kjeft å få blant leserne. Men av og til ble det reaksjoner.

TWILIGHT. I 2009 ble det sendt et leserbrev fra en jente på 14 år som slett ikke likte anmeldelsen av Twilight 1 og 2. Du vet, disse filmene og bøkene som har ødelagt vampyrenes mørke, mystiske og appellerende image.

I likhet med Slakt og kjeft – del 1, blir brevet gjengitt ordrett. Avsender forblir også denne gang, hemmelig.

 

Irretert!

Jeg leste artikkelen om twilight i jærbladet. Og jeg kan si at mens jeg 
leste ble jeg bare mer og mer forbanna! At man kan si at twilight bare 
passer for jenter fra 11 år og oppover er bare tull !

Jeg har hørt om mange 
gutter som liker twilight, men de er kansje ikke like opphengt i twilight
 som jenter. Men allikevel det finnes gutter som liker twilight ! Og at du
 kan si at filmen var «ufrivillig kald, blodfattig og langdryg» Hva
forventer du deg ? Da er visst ikke denne filmen noe for deg…

Den første
 filmen er mer som en romantisk film i begynnelsen, og avslutter med
 dramatikk. Jeg er selv en jente på 14 år og liker twilight, men når jeg 
leste dette kjente jeg bare hvor irretert jeg ble. Og jeg er sikkert ikke
den eneste som ble det når jeg leste den artikkelen. Du snakket jo nesten
 bare dritt om twilight! Og helt i slutten står det » Sånn sett burde jeg 
kansje holdt kjeft, men gjør det ikke» Vet du hva. Du kunne bare holdt kjeft 
i steden for å bare snakke dritt om den ! For det gjør meg skikkelig 
forbanna! 
Gjør oss som leste denne artikkelen og ble forbanna en tjeneste. La vær å
 skriv mer dritt om twilight !!!

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Redd for kjeft fra tenåringer? Lik scoopet.net på Facebook.

 

 

Her er en forkortet utgave av Twilight – og Twilight New Moon, som var årsaken til leserbrevet.

 

Twilight – Evighetens kyss

I den første filmen ble vi kjent med Bella, som akkurat har flyttet til den lille møkkabyen hvor hun bor hos sin far. Bella er 17 år,  blir den nye på skolen, men får seg kjapt nye venner.

Bleikfiser 

Selv blir hun mest fasinert av bleikfisene som sitter på et bord for seg selv. De tilhører Cullen-slekta og ser ut som de ikke har sett sollys på mange hundre år. Når flere av bygdas innbyggere blir drept av et mulig rovdyr…er det ingen i byen som har sett vampyrfilmer, og vet at de kan være likbleike? Hvorfor vekker disse folka så liten mistanke?
Nå har det seg sånn at denne gjengen vet mye, men gjør lite vondt. Jovisst er de vampyrer, men de drikker bare dyreblod. Det finnes derimot andre vampyrer i omegn som dreper mennesker, og de blir en fare for alle.

Ufrivillig kaldt

Bella blir kjent med bleikfisene på skolen, og forelsker seg i den deiligste av dem – Edward. Han er den eneste som ikke har kjæreste. Han er visstnok svært kresen. Et vanskelig kjærlighetsforhold oppstår mellom Bella og Edward. Etter en alt for lang innføring i ditt og datt,  må det skje noe spennende i filmen. Derfor blir det et forholdsvis kjapt spenningsmoment mot slutten av filmen, før den avslutter med nødvendige signal om en oppfølger.

 

Twilight – New Moon

Her blir det fort klart at Edward og de andre snille vampyrene må flytte fra byen. De er udødelige, vil aldri se eldre ut, og byens innbyggere har stilt seg spørsmål vedrørende alderen. Derfor pakker de sammen sakene og drar.
Edward sier til sin kjære Bella at det er slutt for alltid, og at de aldri mer kan se hverandre igjen. Dette suger, syns Bella. Derfor sitter hun på rommet sitt og sturer i flere måneder. En dag bestemmer hennes far seg for at nok er nok, og syns det suger at hun ikke omgås sine dødelige venner. Hun bestemmer seg for å sosialisere seg med en kjekk fløtepus med langt hår og kraftig overkropp.

 

Rundt kjærlighetssorg spinnes en syltyn historie om hvordan Bella kommer over sin bleike vampyrkjæreste ved å fikse motorsykler sammen med den den langhårede kjekkasen.  Han er forelsket, men at det er mulig å koke så mye suppe på en kjærlighetssorg, er godt gjort.
Bellas dager består av å mumle og være snurt rundt sin nye venn. Hun er ingen spesielt interessant person, og utstrålingen hennes suger.
En dag forandrer alt seg. Hennes venn klipper håret og møter andre venner som løper i skogen med bar overkropp og shorts. De løper også sånn i regnvær, og det er ikke spesielt romantisk. Hva har skjedd med hennes venn? Er sagnet om ulv sant? Enda viktigere blir det for Bella å finne ut av om hun noen gang kommer til å se sin elskede Edward igjen.

Twilight – New Moon har lite kjøtt på beinet, og blir ikke foretrukket av ulver. Den er også alt for blodfattig og grå til at vampyrer vil komme for å se denne på kino. Tenåringer vil antageligvis bli sjarmerte av dette fjaset.  Men der igjen. Om det hadde blitt laget en film i Twilight-serien hvor halve filmen var stillbilder av Bella og Edward, skal man ikke se bort fra at også den hadde blitt hyllet av fansen.