Cover: John Lee Hooker

 

 

 

En av verdens mest anerkjente bluesmusikere er John Lee Hooker. Mannen ble født 22. august i 1917 og døde 21. juni 2001. Hooker regnes som en av de viktigste personene i rockens tidlige historie, hvor han på 40-tallet begynte å produsere musikk som ble kjent som Rhythm & Blues. 

Klikk på bilde for lyd.
Klikk på bilde for lyd.

FOR ET PAR år siden oppdaget jeg en knallbra tolkning av Lee Hookers Boom Boom (1961) som absolutt bør få flere lyttere. Big Head Todd & the Monsters var et ubeskrevet blad for Scoopet, men denne versjonen av Boom Boom får aldri sjansen til å støve ned. Låten ble først sluppet på Beautiful World  fra 1997 og har faktisk med Hooker som gjesteartist. Låten er allikevel en coverlåt som har fortjent å være med i denne spalten.

Big Head Todd har ellers holdt på siden 1984, lanserte sitt første album i 1989 og holder fortsatt koken.

I 1993 solgte Sister Sweetly til platinum i USA og bandet er visstnok solide live. Tidligere i år slapp de Live at the Red Rocks som også er verdt å sjekke opp, hvor en tidvis får relasjoner til både Allman Brothers og John Hiatt.

 

Dette er tredje del av Scoopets coverlåtpresentasjon. Fra før av har du fått tips i retning The Beatles og Lee Hazlewood/Nancy Sinatra.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no