The art of stealing (2008)

Grautnaut 1 er på bar og tygger tannpirker. Han prøver å se barsk ut, men klarer det ikke.

Grautnaut 2 er i rommet ved siden av. Han har kjekk dame, men er utro. En butler kontakter grautnaut 1 for å få til en avtale.

Grautnaut 1 takker uhøflig nei, men etter en stund må både grautnaut 1 og 2 takke ja. Butleren vil at de skal stjele et maleri  med høy verdi. Innbruddet skal skje der hvor han selv arbeider. Grautnautdame 1 har etter hvert kommet med i filmen. Hun er kjæresten til grautnaut 2, og vet om utroskapen, men tror hun klarer og leve med dette. Butleren har gitt en streng beskjed. – Ikke spør eller si noe om hverken innbrudd eller maleri som skal stjeles, for det kan være livsfarlig.

Grautnaut 1 og 2 reiser land og strand for å spør om maleriet, og spesielt om verdien på det. Maleriet kan vise seg å være en bortkommen og nesten glemt kunstskatt.
Hva som skjer den siste halvtimen av filmen vet jeg ikke, for den skal jeg ikke se. La oss tippe at det blir høy aktivitet under innbruddet, og at ikke alt går som det skal.

Denne filmen er usympatisk, og det er skuespillerne og. Den er møkkafolk i møkkafilm, og det tok ikke lang tid før jeg egentlig ønsket dem alle dit pepperen gror.

sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 1