The Final Destination (2009)

Dette burde vært det siste kapittelet om filmene med unge grautnaut som forsøker å lure seg bort fra sin kommende død.

Det er det samme opplegget i alle de fire filmene i serien. Et knippe med fintfødte amerikanske ungdommer unnaslipper døden med et nødskrik.
Døden skulle hentet flere enn de 52 som omkommer  under et billøp, men noen slipper unna.  Det  viser seg for fjerde gang at det ikke er så lett å lure døden, men de skal hvertfall forsøke…sa jeg for fjerde gang?
Det aller beste med The Final Destination er tittelen, som kan tilsi at dette blir den siste filmen. Den er ikke dårligere enn hva de andre tre er, men jeg har blitt lei av temaet.

Denne kan du også se i 3D. Av og til er det ganske kult med 3D-effekten på fjernsyn, men det er like ofte et uklart bilde, dårligere farger og tidvis anstrengende. Enda har ikke 3D-effekten på fjernsyn blitt direkte imponerende med pappbriller og plastglass i rødt og blått. Av og til føler man derimot at det funker bra, og man aner diverse objekter som flyr ut av fjernsynet og rett i fleisen.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 3