Thor (2011)

Tønsberg ca rundt 900-tallet.

Dette eventyret starter med bekjempelse av frostkjempene som fremstår som skurkene.
Kilden til deres kraft blir overvunnet, og frostkjempene taper slaget om dominans?

Oppe i himmelen, nærmere bestemt i Asgard, lever Thor og Odin i fordragelighet. Thor skal snart bli konge, men krigslysten blir litt for stor. Thor tar med seg sine venner for å krige i Jotunheimen, og hans far; Odin, blir harm. Odin tror fortsatt på fred, og derfor bortvises Thor fra Asgard. Velkommen til planeten jorden, Thor.
Det blir et hekkans leven når Thor ankommer jordkloden. Aller mest oppmerksomhet får allikevel hammeren som har landet ute i ørkenen. Sammen med noen forskere som Thor har blitt kjent med, skal de løse både det ene og andre verdensproblemet som kan dukke opp på jordkloden. Thor har også en bror. Loke er en ordentlig moroklump som ikke liker at bajasen Thor har fått mest oppmerksomhet. Snurtne brødre med artige triks i bagasjen skal man se ekstra opp for.

Thor er en ordentlig tullefilm. Den burde antageligvis aldri blitt laget, siden jeg vil anta at den er både påkostet og dyr. Vil den appelere til et bredt publikum, egentlig?
Hadde noen fortalt meg at de skulle lage denne filmen, ville jeg sagt at det høres litt for smalt ut. Selv om den er en del av Marvell-universet, vil langtfra alle interessere seg av Kenneth Brannaghs filmatisering av Thor med hammeren.
Thor er ingen drittfilm, den engasjerer bare ikke meg, men gjør det antageligvis for noen. Den er som sagt ganske påkostet, og har gode effekter. Jeg tror det er selve historien og plottet om Thor, Asgard og hva som skjer på vår klode, som gjør at filmopplevelsen ble som et vindpust.
Akkurat hva jeg syns om Chris Hemsworth som spiller Thor, er også vanskelig å forklare. Det har lite å si for min entusiasme om jeg ser ham i flere filmer eller ikke. Anthony Hopkins spiller Odin, og gjør en grei rolle. Han spiller en dramatisk karakter som han vel har gjort i de siste årene. Dramatisk og autoritær kar.
Ellers vet jeg ikke riktig hva jeg skal si om dette, men kan nevne at 3-D-effektene er så minimale, at det var helt unødvendig å lansere den i dette formatet.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 3,5