Resident Evil – Afterlife (2010)

Milla Jovovich spiller Alice for fjerde gang i denne serien som bygger på TV-spillet med samme navn.

Noen kritikere vil ha et behov for å mislike filmer som dette, og det er helt greit.
Dette er en usannsynlig og heftig actionbombe som ikke kan fenge alle. Selv syns jeg det er viktig å se slike filmer med god, og gjerne litt høy, lyd.
I det fjerde kapittelet har verden ikke blitt til et bedre sted. Det er flere zombier en tidligere, men finnes det mennesker?
I en virusbetent verden møter vi igjen Alice. Etter en heidundrende intro hvor hennes kloninger forsøker å få has på ondskap, klarer de bare nesten å fakke den onde lederen. Han stikker av, men Alice klarer nesten eliminere sin motstander, og Alice blir mer menneskelig enn på lenge.

Hennes jakt på vanlige mennesker fortsetter, og hun finner et knippe med folk i et fengsel hvor hun krasjlander med sitt fly. Finnes det noen utvei, finnes det et sted hvor mennesker kan overleve, og ikke minst. Hvordan skal de komme seg der? Fengselet er nemlig omringet av blodtørstige zombier.
Milla Jovovich som Alice tåler det meste, og er tøffere enn de fleste, og er rett og slett rå. Denne karakteren er blant de stiligste rollene som barsk kvinne på film.
Resident Evil-filmene er heftig actiongrøss hvor handlingen må tas med en klype salt. Det er ment som ren og skjær underholdning, og man skal ikke lære allverdens. Actionscenene, lydeffekter og musikk er aldeles glimrende, og denne ble også vist på 3D på kino.

Alle filmene i serien er forresten laget av samme regissør; Paul W.S. Anderson.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Karakter 5