Sharknado it is

Flere lesere har nesten forlangt at jeg burde anmelde Sharknado. So be it.

John Heard med barstol-skills.
John Heard med barstol-skills.

SHARKNADO. Santa Monica Beach. Et yndet fristed for surfere og bikinikant. Staute menn og småfrekke damer sprader langs stranda, og selvfølgelig er det surfere og. Dama Dana, en mann og en dude på vannscooter er ute i sjøen for å leke seg. Alle tenker trolig at hai bare angriper om du er våt, men det vil forandre seg i denne filmen.

Surfedama Dana blir advart mot hai før hun dyttet uti vannet, av en hai. – Kom deg ut av vannet, sier medsurferen som nylig har blitt kalt bestefar for sin alder. Det er en god ide. Kom deg ut av vannet, Dana. Men for seint. Dana blir drept av en hai.

– Kom dere ut av vannet, skriker medsurferen til folka som bader i sjøen. Selv står han til knes i vannet og ser på. Han har tenkt å bli der en stund til. En kompis av medsurferen sitter på vannscooteren og glor. Selv om scooteren fungerer og han vet det er hai, er det dess verre med reaksjonsevnen. Han blir også bitt, av hai.
Omsider er alle trygt på land, men flere har blitt bitt, av hai.
Haifinnesuppens forbannelse
Dagens begivenhet blir dysset ned på bar. Det er global oppvarming som står bak dette finurlige fenomenet, sier surfeeksperten som tross alt er litt bekymret for at sjøen kryr, av hai.
Plutselig får våre landkrabber besøk, av hai som blir skyllet inn – fra sjøen og inn barvinduet. De angriper, og en av dem glefser og grynter som en Rottweiler. John Heard fra Alene Hjemme-filmene klabber en hai med barstolen sin. Santa Monica Pier er på vei til å bli ødelagt av oversvømmelse, og pariserhjulet blir ødelagt. Så langt er det faktisk okei effekter etter labre forventninger.

So Far, So Good, So What?

Santa Monica «in real life». Pariserhjulet i bakgrunnen overlever ikke haiangrepet. Foto: Sølve Friestad
Santa Monica «in real life». Pariserhjulet i bakgrunnen overlever ikke haiangrepet. Foto: Sølve Friestad
Santa Monica blir oversvømt og i vannet er det hai. Våre venner, bl.a. surfeeksperten og hans kjæreste (tror jeg), er på vei til surferens eks.kone og datter. Hans nye kjæreste vet ikke om at han har akkurat det. Men etter dagens begivenheter, blir det tiet ihjel.
Hans nye kjæreste oppdager en hai utenfor bilvinduet, og vet den har tiger til fornavn. Langs veien til eks.kone og datter, må de stoppe for å redde noen nek fra flodbølge, med hai. John Heard gidder ikke å være med i filmen lenger, og blir spist, av hai. Etter en passe vellykket redningsaksjon, kan surferen fortelle at han har greie på timing av bølger. De har en god sjanse til å komme seg videre, og gjør det. John Heard blir ikke savnet, og heller ikke nevnt etter ulykken.
My girlfriends girlfriend
Trygt fremme hos eks.kona får de en heller kjølig motagelse, men blir kjapt invitert inn når en hai spretter opp fra kloakksystemet. Det blir ikke stilt noen spørsmål angående dette, men eks.kjærestens nye kjæreste er et grautnaut og ønsker ikke at pappa skal få ta med sin datter i sikkerhet. Kanskje han skulle nevnt at det ikke bare er vann i flodbølgen som strømmer inn over Los Angeles?
I en heller livlig diskusjon om hvem som skal kjøre avgårde med hvem, får endelig grautnautet som fortjent. 1. etasje er nemlig oversvømt og alle vet hva som er i vannet. Til tross for et grautnaut mindre, beholder våre venner! fatning, og grautnautets død ties ihjel. Surferen vet mye. Han vet også at stormens øye ikke enda har kommet, og selv om de er i Beverly Hills, vil alt bli mye verre. En tur i ørkenlandskap blir foreslått. Slettes ingen dum idé. Kanskje Vegas ville vært noe? En ulykke kommer jo sjelden alene, og heller ikke i Sharknado. De må nemlig plukke opp Matt i Van Nuys. Surferen har ikke bare en datter, han har også en sønn. Hans nye kjæreste visste for et par timer siden, ingenting om eks.kone, datter eller sønn. Artig.
Les også: Mer om produksjonselskapet The Asylum
Can I Play With Madness?
– Au, au, jeg har så vondt i ei tå.
– Au, au, jeg har så vondt i ei tå.
Våre venner! får banet seg vei til bilen, og heldigvis er grautnautet borte. Det er nemlig ikke plass til flere. Oversvømmelsen blir bare verre og verre. Huset til eks.kona går i stykker. Jeg er usikker på hvorfor. Det har trolig noe å gjøre med vann, og hai. – Easy come, Easy go, sier surferen til eksen. Han mener trolig at eks.dama kjapt fant seg en rik mann med Beverly Hills-hus. Han rister på hodet. Det er tid for å lytte på radioen som kan fortelle om levende hai gjennom avløpene og kloakksystemet. Selv om de skal hente Matt, må vår helt sjekke innholdet i en skolebuss. Kanskje det er noen unger der?
Hvor irriterende er det ikke med menn som har utstyret i orden? Selvfølgelig har han utstyr til å fire seg ned fra en bro, til en skolebuss, hvor haier svømmer rundt omkring.
Denne anmeldelsen bygger på filmens første halvdel. Kanskje blir det en fortsettelse, kanskje blir det ikke :-)
Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Twitter: @SolveFriestad