Hannibal

Mads Mikkelsen har overtatt Anthony Hopkins rolle som Hannibal Lecter, og TV-serien tar for seg Hannibals tidligere liv – før Hopkins udødeliggjorde karakteren. Eller gjør den det?

hannibal omslag

HANNIBALSesong 1. I et dystert landskap blir vi kjent med Hannibal Lecter, som er en av landets fremste psykologer. Sammen med FBI, samarbeider han om flere grusomme drapsgåter. Uheldigvis er ikke Hannibal TV-seriens hovedperson, egentlig.

Will Graham (Hugh Dancy) sliter med det meste, men er også et must for FBI. Graham kan nemlig sette seg inn i morderens tanker, og kan gjennoppleve drapene i ettertid. Uheldigvis får vi alt for mange skildringer av Grahams drømmer, og drømmer på film og TV har en tendens til å bli dølle greier.

Agent Crawford (Laurence Fishburn) er også en viktig del av handlingen, da han er Grahams sjef og Hannibals samarbeidspartner, sånn cirka. Uheldigvis vet han ingenting om Hannibals fascinasjon for menneskekjøtt.

Hannibal er en dyster TV-serie med flere kvaliteter, og den er svært vellaget. I nesten hver episode serverer Hannibal de mest utsøkte matrettene, hvor en selv kan konkludere med menneskekjøtt på tallerken. Hannibal skulle vært mye mer synlig i historien, og isteden for en klar retning i historien, blir det isteden noe nølende og dunkelt.

Pluss for stemning, sofistikerte bilder og scenario, revolusjonerende drapsgåter og Hugh Dancy som Will Graham.

Minus for et litt labert og famlende manus, en alt for lite markant Hannibal, som kun viser vage bilder av hans egentlige seg, drømmesekvenser og usikkerhet rundt Mads Mikkelsens rolle som Hannibal.

Dette vil ta seg opp om Hannibal blir avslørt tidlig i neste sesong, og om handlingsforløpet girer opp flere hakk og får «rauå i gir». karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad

Legg igjen en kommentar