Mørke skyer i Midt-østen

Tyrant er en forholdsvis ukjent TV-serie for mitt vedkommende. Derfor var overraskelsen enda større over kvaliteten.  

En du ikke kødder med: Tyrannen Jamal
En du ikke kødder med: Tyrannen Jamal

Tyrant Sesong 1. Et land i Midt-Østen blir styrt av en tyrann med to sønner. I voksen alder skal Jamal Al-Fayeed overta med samme jernhånd som sin pappa, mens Barry Al-Fayeed flyttet til USA for 20 år siden. Barry ønsker seg ikke tilbake, men et bryllup lokker ham og familien til hjemlandet hvor det er et anspent forhold mellom folket og diktatorens brutale styre.

Barry blir god venn med Jamal, og takker ja til å hjelpe sin bror og hjemland. Aller mest ser han sjansen til å få slutt på landets grusomheter, men han vet ikke at hans ustabile bror driver med alt fra overgrep til drap.

Er det mulig å unngå opprør og krig, og hvor langt må Barry strekke seg for å hjelpe sitt folk, sitt hjemland og sin bror?

Tyrant er en knallbra TV-serie med god nerve og god progressjon hvor en gleder seg til neste episode.

Jeg liker også kontrasten mellom Barry (Adam Rayner) og Jamal (Ashraf Barom). Barry er som en reinkarnasjon av Richard Chamberlains karakter i TV-serien Tornefuglen – 1983, mens Jamal er udefinert ondskap, hvor det mest brilliante er at publikum også føler med ham. I tillegg brillierer Barom med sin haltende engelske, passende utseende og god skuespillerprestasjon som gjør karakteren skummel, troverdig og uforutsigbar.

Sesong 2 er heldigvis under planlegging.

Klikk for trailer.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5