Det beste fra nord

Tungvann har alltid vært norges barskeste rappere. Nå er Tungtvanns Joddski (Jørg-1) ute med ny singel fra den kommende fullengder Bygdedyret.

Joddski-bjørn-sundquist

JODDSKIBjørn Sundquist (Amber.no). Norsk rapp er ganske populært, og det er mange år siden vi først hørte om Tungtvann, Warlocks, Klovner i kamp og Spetakkel fra Bergen. Selv har jeg oftest vært mest fan av norsk rapp mot Bergen og Nord-Norge fordi jeg syns det blir en bedre dynamikk med dialekt som ikke er cirka østlandet.

I 2013 leide vi en fet Mustang Cabriolet på rundtur i USA. Etter stor påvirkning fra amerikanske filmer, var det på tide å promotere norsk rapp på full guff  i Los Angeles. Valget falt på Hålogalandslaget (Joddski og RSP) og den fete Aggrokultur. Vi fikk mindre oppmerksomhet enn i en gjennomsnittlig god amerikansk film, men det var trolig mindre farlig enn omgivelsene rundt oss. Et par dager senere ble vi invitert til et diskotek i Hollywood hvor stamgjestene var afroamerikanere…jeg fikk bare nesten presentert Hålogalandslaget til gjestene, men det er en annen historie.

I 2015 mente tøffe Joddski at det var på tide å hylle tøffe Bjørn Sundquist. Låten er en smygende rapper med hardkokte rytmer og tekst som kler både artist og Bjørn Sundquist bra. Dette er faktisk noe av det beste vi har hørt fra Joddski, samtidig som det avsløres at Less noen ganger kan være Moore. Ikke noe snikksnakkrapp, ikke noe YO og Yeahs, bare rett på sak, et slag i trynet og smooth som faen.

Det er lov å håpe at den kommende fullengderen vil være noen hakk bedre enn Joddskis Bensin på Bålet fra 2011 som bør forbigås i stillhet.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no