Førjulsfest

Det er flere år siden, og jeg husker ikke hvilket band som skulle spille, eller hvem som inviterte, men fyren spilte i bandet som skulle spille opp til dans på akkurat denne førjulsfesten/konserten på De Røde Sjøhus i Stavanger.

BLOGG. Selv om jeg ikke husker navnet på mann og band nå, fikk jeg en muntlig invitasjon. Billett vr ikke nødvendig, da jeg var oppført på gjestelisten.

Advarsel: Dette bildet har ikke nødvendigvis noe å gjøre med artikkelen.
Advarsel: Dette bildet har ikke nødvendigvis noe å gjøre med artikkelen.

Konserten var siste fredag før jul (trur eg), og avgjørelsen falt på å reise inn alene, og møte venner senere. Bandet skulle på scenen rundt 21.00, og en god stund før dette, var jeg på plass, sa navnet i billettmottaket og kom overraskende lett inn. De gadd faktisk ikke sjekke om jeg stod på gjestelisten.

Når et band skal spille konsert, er det greit å ikke plage dem først. Derfor meldte jeg ikke min tilstedeværelse til fyren som skulle spille konserten. Isteden ruslet jeg rundt og pratet med en feststemt gjeng. Det ble også servert mat, og i den anledning, satte jeg meg ned med ukjente folk rundt et bord. Det var forresten bare ukjente folk på sjøhusene. En av dem jeg pratet med var faktisk høyt oppe i hireakiet for firmaet Halliburton, som er et av verdens største oljeselskap.

Etter god mat og trivelig prat, syns jeg det var litt rart at bandet fortsatt glimtet med sitt fravær. Kanskje det var best å ringe for å sjekke? Det var tross alt ikke et eneste kjent tryne på Sjøhusene, og etter konserten hadde jeg andre avtaler.

– Javel, alt vel?

– Ja, alt bra her.

– Klar til konsert?

– Ja, skamklar. Hvor er du i kveld?

– Øh… På De Røde Sjøhus.

– Om du tenker på vår konsert, er det i morgen, ikke i kveld. Om du er på Sjøhusene nå, er du faktisk på julebord med Halliburton.

…Tiden etter telefonsamtalen ble brukt til å kjøpe en trøsteøl og prate med ansatte i Halliburton, men det var snart på tide å gå. Flere begynte å spør om jeg arbeidet i firmaet, hvor mitt svar ble; – Nei, jeg arbeider ikke i Halliburton, men min samboer gjør det. Må bare ta en telefon…

Denne artikkelen ble først publisert rundt juletider i 2013.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook