Kløktig barnefilm

 

Denne fra Walt Disney Animation Studios hadde heldigvis et utmerket besøkstall på norsk kino med 223.247 besøkende. Her snakker vi om gjennomtenkt barnefilm i alle ledd. Bra karakterer, uforutsigbar handling, utsøkt animasjon og selvfølgelig storveis underholdning for store og små. 

Slu rev og konstabel Hopps.
Slu rev og konstabel Hopps.

ZOOTROPOLIS  er en by hvor rovdyr og byttedyr lever i fred og fordragelighet. Vel, nå er det en egen politietat for å sikre lov og orden, så helt fordragelig er det ikke.

Vi møter kaninen Hopps som nylig har fullført politiutdannelsen. Blant elefanter, flodhester, isbjørner og neshorn skal hun sørge for lov og orden i byen, tror hun. Det viser seg at størrelse og respekt henger sammen. Derfor blir konstabel Hopps motvillig beordret til å skrive ut parkeringsbøter. Heldigvis får Hopps øye på en slu rev med ugler i potetmosen, som er begynnelsen på noe som kan bli ordentlig politiarbeid. En rekke rovdyr har nemlig forsvunnet i byen og ingen vet hvor de er.

Zootropolis er en flott animasjonsfilm fra Disney. Her har vi en nesten komplett pakke med bra karakterer, god uforutsigbart mysterie, artige situasjoner og glimrende animasjon. Filmen er tidvis mørk og spennende, men samtidig er den også lett og fargerik med relasjoner til blant annet Gudfaren og TV-serien Breaking Bad. Filmen unngår også de noe klassiske OWÆÆ-skrikene og handlingen som gjør at Zootropolis aldri blir en slitsom affære. Den får meg også til å tenke på en typisk klassisk storfilm for voksne, hvor det er et følsomt mellomparti før en får løst filmens mysterie.

Filmen er regissert av Byron Howard (To på rømmen, Bolt) og Rich Moore (Rive-Rolf, The Simpsons).

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

 

karakter5