Råbra anti superhelt

 

Det er for mange superheltfilmer, syns jeg. Derfor er det gledelig å melde at denne antatte superhelten ikke er som andre superhelter. Er han egentlig noen superhelt i det hele tatt?

Gråværsdag uten superhelt.
Gråværsdag uten superhelt.

DEADPOOL – Digitalt og VOD. Wade Wilson (Ryan Reynolds) er den artige Deadpool, kledd i superheltdrakt. Filmen starter med spektakulære scener, hvor han skal stoppe sin verste fiende. Under bilkrasj, spektakulære stunts og heftige skuddsalver, blir det tid til flere ablegøyer. Er ikke Deadpool redd for å dø?

Før åpningscenen er ferdig, blir vi med tilbake i tid, fra den gang Wilson var bare Wilson. Han hadde et vanlig liv med en kvinne han elsket. Etter hvert får vi se hva som gikk galt, og hvorfor han går kledd i superheltdrakt, og hvorfor han jakter skurkene fra begynnelsen.

Deadpool er et fresh bidrag til en utslitt sjanger, hvor essensen er å gjøre litt narr av superheltene. Samtidig er det blodig alvor, ganske råe scener, og slettes ingen film for yngre. Derfor har filmen helt korrekt fått 15 års aldersgrense. Deadpool er et solid håndtverk, noe overdrevet, men med bra progressjon både forover og bakover i tid. Ryan Reynolds klarer seg bra som moroklump i kondomdrakt.

 

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5