Drama i Brooklyn

Denne hadde jeg stor tro på – ikke minst fordi den var nominert til hele tre Oscar-statuetter for beste film, kvinnelige hovedrolle og manus.

 brooklyn-på-blurayBrooklyn Blu-ray. Det var ikke allverdens med ledig arbeid i Irland på 50-tallet. Søte, velmenende Eilis Lacey bestemmer seg for å forlate mor og søster for å søke lykken i USA. Det er et stort skritt med mye sannhet, hvor mange mennesker fra store deler av verden emigrerte til dette landet i «gamle dager».

Til tross for at Eilis risikerer å aldri se sin familie igjen, reiser hun til sitt lovende land for å arbeide. Etter noen dager med hjemlengsel ser det ut som oppholdet vil gi en viss trivselsfaktor som blir enda bedre når hun møter en italiensk bedårer.

Uforutsigbare hendelser gjør allikevel at hun må ta flere valg. Skal hun reise tilbake til Irland, og om så skjer, skal hun reise tilbake til kjæresten i USA, eller finne seg en med samme dialekt?

Brooklyn er en fin historie som er pyntelig innpakket i romantisering av emigrering til andre land. Det finnes allikevel et visst savn over dramatikk og skildring av medaljens bakside. Historien blir kanskje litt for søt og ordentlig, men det er allikevel en underholdende nok opplevelse. At filmen ble kåret til en av fjorårets beste filmer hos Oscar er derimot å dra det litt langt, selv om Saoirse Ronan er bra som den noe usikre Eilis.

sØLve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

 

karakter4