Rango

Rango er et skritt videre i rett retning for unger og voksne som ønsker seg en animasjonsfilm med fart, oppfinnsomhet, humor og spenning.

RANGO. Den selvsikre, snodige, men sympatiske kamelonen Rango har et problem. Under en kjøretur med sine eiere, ramler han ut av bilen, og strander i ørkenen.
Rango ankommer omsider en westernby, hvor alle karakterene er dyr i alle størrelser og utgaver. Rango føler seg lite velkommen, og drar i gang en skrønehistorie om at han tok livet av sju banditter med bare en revolverkule.
Kamelonen Rango som blir kalt for en øgle, blir deretter ansatt som sheriff. Byen behøver en helt, og Rango behøver oppmerksomhet.

Det største problemet i byen er vann, eller mangelen av det. I løpet av få dager vil det ikke lenger være mer vann igjen. Hvor har det blitt av, og hvem står bak vanntjuveriet?

Samtidig må Rango også hamle opp med en barsk hauk som er mye større enn de fleste innbyggerne i byen. Hauken er sulten, og ingen ønsker å bli spist.
Den eneste som ser utørst ut, er borgermesteren og hans skumle medhjelpere. Rango etterforsker saken, og et heidundrendes eventyr har begynt.
Rango ble til en stor positiv overraskelse. Filmen er som en nesten perfekt spaghettiwestern for barn og voksne. Det er en animasjonsfilm, men både musikk, stemning, action og scenario i byen er som det skal være i en spaghettiwestern. Jeg våger også å påstå at vi i Rango får tidenes actionsekvens i en scene hvor våre helter blir jaget av banditter. Filmen byr også på fabelaktige og finurlige karakterer og humor.

rangoo-2
Mot slutten av filmen møter Rango Spirit of the West. En karakter som det har blitt pratet om tidligere i filmen. Hvem tror du at dette skal forestille? En fremmed uten navn; Clint Eastwood, selvfølgelig.
Rango er nesten en perfekt film, men den blir rundt ti minutter for lang. 90 minutt hadde vært passelig.
I begynnelsen av filmen er det ellers en parodi på Fear and Lothing in Las Vegas, hvor Johnny Depp spilte hovedrollen, og er stemmen til Rango.
Regissør Gore Verbinski har laget filmer for både unge og voksne. Debuten Mousehunt-97 var for barn i alle aldre. Han er også regissøren bak de tre første Pirats of the Caribbean-filmene, The Ring, Meksikaneren (Pitt, Roberts) og Rango.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

karakter5