En mørk og rå asiater

Europeisk og amerikansk film kan i likhet med asiatisk film, være ganske smalt. Kanskje en snodig definisjon, men poenget er at dette ikke er noen smal film. Den er bare fra Sør-Korea.

The Yellow Sea har en fengende og blodig historie å fortelle, og det blir ikke avfyrt et eneste skudd.

Gu-nam har spillegjeld oppetter ørene. For å kvitte seg med dette, spiller han enda mer. Ikke så lurt, så lenge det ikke er slurva eller en kam han spiller på. Gjelden blir bare større og større, og i det noe gråe og fattige samfunnet han lever i, blir tilværelsen bare enda tristere.

Det er allikevel en som får sansen får vår spillende venn. Muyn-ga gir ham et oppdrag han ikke kan si nei til.
– Reis til Sør-Korea, drep en fyr, og spillegjelden vil bli slettet. Samtidig får du sjansen til å se kona igjen. Gu-nams kone arbeider nemlig i byen hvor oppdraget skal utføres, og ingen vet han hva hun egentlig livnærer seg med. Om dette hadde vært en Disney-produksjon, ville det kanskje vært en dans på roser  uten torner for Gu-nam. Men når han reiser ut for å fullføre sitt oppdrag, kommer han bare enda nærmere helvetes forgård.

The Yellow Sea er et særdeles godt håndtverk. Det er en forrykende og heftig actionfilm med en solid historie. Til tross for mange blodige scener, er det kniv og øks som blir foretrukket som våpen. Problemet med asiatisk film kan for oss europeere være at filmen er for lang, og personskildringene blir for omfattende. Denne filmen har en spilletid på 135 minutt, men unngår allikevel å drøyvtygge personlighetsskildringene i stykker.

Karakter: 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no