Matt sjakk!

Alle barna var ute i gata og lekte, utenom Bobby. Han satt på rommet med sin noe sære hobby.

Bobby Fischer – Against the world gir et 90 minutts oppsummering av den eksentriske Bobby Fischer.

De fleste ekspertene er enige i at Fischer er verdens beste sjakkspiller. Han ble verdensmester som 29-åring, men hans liv var ikke A4 før dette heller. Store deler av barndommen gikk med på å lære å spille sjakk.

Fischer bodde i USA, men var av Tysk/Sveitsisk opprinnelse. I 1956 spilte han som 13-åring et parti med sjakk som fortsatt blir omtalt som tidenes sjakkparti.

Da det egentlig var russerne som var dominerende i sjakkverden på 70-tallet, ble det noe anspent mellom USA og Russland da Fischer meldte seg på i verdenstoppen. Som den eneste amerikaner, slo han Russlands store stolthet; Boris Spasskij i 1972. Fischer var så pass sær og frimodig, at han nesten ikke gadd å reise til Island for å spille turneringen.

Med sine sleivspark og uheldige uttalelser, klarte han også å få regjeringen i USA til å vende ham ryggen. Denne dokumentaren skildrer  Fischers liv, og den gir et greit og nøkternt innblikk til et frittalende geni som verden sjelden har sett maken til.

Karakter 4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no