30 mord i Texas

I 1986 ble liket til den 13 år gamle Krystal Jean Baker, funnet under en bro i Chambers County, Texas. Hun hadde blitt slått, voldtatt og kvalt. Det tok 26 år og 30 drepte jenter før morderen muligens har blitt tatt.

Texas Killing Fields – Blu-ray: I april 2012 kan det se ut som Krystals morder er fengslet.

Kevin Edison Smith ble dømt til livstid. Morderen har unngått dødsstraff fordi det spekuleres i om han er involvert i flere av de andre drapene som har pågått siden 1970 på en øde vei mellom  Houston og Galveston, også kalt for The Killing Fields.

Denne knallgode filmen handler ikke om noen av disse spesifikke drapene, men scenarioet er lagt til dette området, hvor to drapsetterforskere forsøke å oppklare en seriemorders drap på jenter.

Filmen er en mørk, dyster og spennende historie som har et snev av sannhet over seg og ble innspilt før Smith ble fakket av politiet. Jeg har ellers lest flere omtaler av filmen, og det ser ut som folket enten elsker eller misliker denne krimthrilleren som gir meg tanker til David Finchers Se7en.

Syns ellers at spesielt Jeffrey Dean Morgan (Gray´s Anatomy) men også Sam Worthington (Avatar) gjør en god jobb. 

Filmen er produsert av Michael Mann og regissert av hans datter; Ami Canaan Mann. Denne infoen alene bør være grunn nok til å få øynene opp for Texas Killing Fields.

Michael Mann står ellers bak flere filmer jeg setter høyt, og de tre beste er kanskje Collateral (Tom Cruise), The Last of the Mohicans (Daniel Day Lewis) og Heat. (ja, den ja).

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad