Skumle saker fra Spania

Sara og Julia er søstre. Sara er nesten blind, og en arvelig øyensykdom kan føre til at Julia er kan bli det.

Julia´s Eyes – Blu-ray: Søster Sara prater enten med noe overnaturlig som ikke kan ses, eller så prater hun med en person. Det eneste som er sikkert, er at jenta er en plaget sjel som lider. Mens hun gjør det, tar hun selvmord, tror publikum. Men rett før hun gjør det, ser vi en fot som sparker stolen under Sara som blir drept.

Julia og hennes ektemann aner fare og ingen fred. De ankommer huset til Sara, og finner henne hengende i kjelleren. En antatt enkel sak for både politi og etterlatte, viser seg å bli ganske omfattende og uforståelig. Hva skjedde egentlig? Samtidig er Julia på god vei til å miste synet, og noen ønsker ikke at sannheten skal frem i lyset.

Akkurat hvor mye Julia famler i mørket utover i filmen, kan være en overraskelse til de som skal se denne. Men dette er gufne greier, og den har noe nyskapende og uforutsigbart med seg.

Selv så jeg denne med en person som ikke var direkte overbegeistret over Julia´s Eyes. Altså. Grøsser skal de se, men puter foran øynene når det skjer noe spennende…det skal de ha. Det er aldri sikkert at vedkommende har rett.

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad