Kissin´Dynamite

80-tallets melodiøse hardrock (puddelrock, hårmetal…) vil aldri dø. Nye band vil blomstre og bidra til at nye genrasjoner også får sansen for denne sjangeren.

Kissin´Dynamite debuterte i 2006 med «Steel of Swabia» som nylig ble relansert. Selv oppdaget jeg disse ungdommene fra Tyskland da Addicted to Metal ble utgitt i 2010. Her var selveste Udo Dirkschneider med som gjestevokalist på tittelsporet, og albumet fikk samme karakter som Money, Sex & Power.

Kissin´Dynamite
Money, sex & Power
AFM Records (Playground)

Det er en befriende harry positivitet med Kissin´Dynamites låter og tekster. Befriende da låtene er catchy tungrock som er tro mot sjangeren, og selv om tekstene er i grenselandet for harry, gjør det ikke noe. Her finnes tekster om dinousaurer som aldri vil dø ut (80-talls helter),  kvinner, sex og selvfølgelig stål, men pytt. Manowar slapp unna med det, og det samme gjør Kissin´Dynamite. Hvorfor ikke bare drite i det, og høre på det solide låtmaterialet? Dette får meg til å tenke på bandet Steelhearts tekstlinje som jeg fortsatt er usikker på om jeg liker; – Call me black , call me white, call me anything you like, just don´t call me late for the party…

Kissin´Dynamite er melodiøse, men låtene blir oftest produsert med et tungt bakteppe. Hannes (mann) knallgode vokal er vital og energisk, og med de to ordene, har man også en fin, fin beskrivele av Kissin´Dynamites musikk.

Selv om det er flere måneder siden dette albumet ble lansert, har jeg ikke blitt lei av platen. En del av låtene ble forresten spilt så ofte, at jeg holdt på å bli gal av å ha låtene klistret i hjernebarken. 20. juni var Kissin´Dynamite support for Mötley Crue og Slash i Bamberg, Tyskland, og

Hat-trick: She´s a Killer, Money, Sex & Power og Operation Supernova. 

Karakter 5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no
Følg meg gjerne på Twitter: @SolveFriestad