Safe House

Den ferske politiagenten Matt Weston (Ryan Renolds), kjeder seg som vakt ved et «Safe House» – et sted som brukes til vitnebeskyttelse, å skjule sladrehanker, eks.kriminelle som vet for mye, og så videre. Hans kjedsomhet tar brått slutt når CIA-avhopperen Tobin Frost (Denzel Washington) skal beskyttes i huset.

Safe House: (Blu-ray) Folka som skal skjule Frost, får så vidt tid til å synge første vers av:– Ingen er så trygg i fare…, før de blir angrepet av en bande som ønsker å lukke kjeften på Frost. Alle blir drept, utenom Weston, som sikrer vitnet og stikker av fra det antatt trygge stedet.

Det er deretter duket for forutsigbar, men heseblesende action og spenning, hvor de to aldri helt stoler på hverandre. Frost mener at Westons største problem, ikke nødvendigvis er  hans største problem, men at han heller bør sjekke sine egne folk. Hvem var det for eksempel som sladret?  Og hva med steken? Ønsker den å være med på leken?

Safe House er en vellaget og ordinær actionthriller. Ingen dårlig film, men heller ikke blant Washingtons beste. Altså – dette er ikke akkurat Man on Fire (http://scoopet.net/?p=119)

Karakter: 4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no