Seeking Justice

Nicholas Cages siste filmer kan ikke akkurat beskrives som «storfilmer», men Seeking Justice er ganske kul.

Will Gerards (Nicholas Cage) er en forholdsvis lykkelig lærer som får livet snudd på hodet når hans kone blir brutalt overfalt og voldtatt. Mens hans kjære lider i sykehussengen, får han et forslag fra en ukjent mann som kaller seg for Simon (Guy Pearce). – Vi vet hvem som står bak overfallet på din kone, og vi kan drepe ham. Det koster deg ingenting, men kanskje vi ber om en tjeneste en annen gang.

Will sier først nei til forslaget, men overtaler seg selv om at hevnen bør være søt. Voldteksmannen blir deretter drept av en mann som slett ikke har erfaring med drap. Var ikke dette en profesjonell organisasjon som skulle utføre drapet?

Tiden går, og Wills kone kommer hjem fra sykehuset. En dag tar Simon kontakt med Will, og ønsker at han skal gjøre noen småjobber for Simons «firma». Deretter baller det selvfølgelig på seg, og innen kort tid må Will gjøre opp sin ubetalte gjeld for alvor. Han får beskjed om å drepe en mann som visstnok har en forkjærlighet for små barn.

Dette er bare begynnelsen på Will Gerards mareritt. «Firmaet» viser seg å ha flere ugler i potetmosen, og Will er maktesløs mot en overmakt som ikke godtar et nei til svar.

Seeking Justice er ikke perfekt. Den er allikevel original og det er en overraskende bra actionthriller. Den er antageligvis noe usannsynlig ved et par anledninger, men siden jeg lot meg rive med av filmens plot og handling, syns jeg i et upolitisk perspektiv, at denne kanskje har fortjent karakter 5 – men bare nesten.

Karakter 4 1/2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no