El Bulli

Dette var en rar dokumentarfilm.

El Bulli er en annerkjent restaurant i Barcelona. Hvert år stenger restauranten ned kjøkkenet for å utvikle og forbedre menyen til neste år.

Flere av landets beste kokker samles for å utvikle smaker og retter på menyen som aldri tidligere har vært servert. Et dokumentarteam følger kokkene på kjøkkenet mens de utvikler nye retter som med rette kan kalles for nyskapende. Å se en hel film om dette, føles likevel noe sært. Det er ingen kommentarspor i filmen, og man føler seg litt som en lærling som får lov til å stå på kjøkkenet uten å delta – bare observere. Det er interessant en stund å se på kokkene, og selv om ikke kokkene koker suppe på en spiker, kan det føles som at filmens utvikling gjør det.

Som stor fan av Eyvind Hellstrøm, blir det mye mer interessant og folkelig når mesterkokken rydder opp på restauranter, eller bare inviterer kjente tryner på kokkeduell.

El Bulli er kun for spesielt interesserte…kokker?

Karakter 3

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no