Fiction Spielberg

Det hjelper at Steven Spielberg er en av medprodusentene da han har peiling på Science Fiction.

falling-skies---s1

FALLING SKIESsesong 1: I likhet med TV-serien Jericho, har mennesket blitt noe ensommere på jordkloden etter at aliens blandet seg inn.  Mennesket trodde de kom i fred. Mennesket tok feil, og aliens har utryddet store deler av befolkningen.

 

Vi blir kjent med de overlevende, hvor bakgrunn er alt fra millitæret til sivil. Sammen skal de ta opp kampen mot inntrengerne.

Falling Skies skildre flere familiære problem og hendelser med passe vellykket resultat. Selv om det amerikanske flagget ikke vaier i bakgrunnen, er det bare så vidt det ikke blir heist til værs. Blant de største trusslene er Mechaene som er stålroboter, og Kravlerne som er levende. Begge er skumle og vellagte.

Ungene er forresten det største problemet for alle. Aliens kidnapper ungene og installerer en anretning som går inn i ryggmargen, slik at ungene blir til zombielignende skapninger. Hva skal de med alle disse ungene?

Noen elsker mens andre hater Falling Skies. Jeg syns den er ganske bra, men angående TV-serier, så er det greit å gi karakter etter hvor mye man gleder seg til neste episode.

Plusset er gode effekter, aliens og tidvis stilig action. Minuset er at den i noen av de midterste episodene går litt tomme for idéer, og derfor spinner rundt på et handlingsforløp som kunne vært mer engasjerende. Kanskje det måtte bli sånn i løpet av de ti første episodene, men det er også TV-seriens svakhet. Jeg gleder meg til sesong 2, og ikke uventet sluttet den første  slik at en ser frem til fortsettelsen.

Det er ingen superstjernekjente skuespillere med, men Dale Dye, Noah Wyle og Will Patton er jo ikke helt ukjente.karakter4

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad