Suprere enn supert

Marvels The Avengers er den første filmen som solgte billetter for mer enn 200 millioner dollar i løpet av åpningshelgen i USA. Forrige rekordholder var faktisk Harry Potter og dødstalismanen – del 2.

The Avengers: H.P & D.T.- d.2 har fortsatt rekorden om å selge flest billetter på åpningsdagen. Her i Norge satte The Avengers ny rekord med over 80.000 besøkende i åpningshelgen.

Nå er det ikke hvem som helst som er med her. Flere av disse supre filmheltene har tidligere hatt egne filmer, men nå slår de seg altså sammen. Iron Man, Captain America, Thor, Hulken er bare noen av heltene som må stille samstemt opp for å redde vår klode.

Det er bror til Thor som skaper problem for de superflinke damene og mennene. Loke er snurt så det holder, og drar på besøk til jordkloden. Loke føler at han ble oversett i yngre dager, og nå vil han ha oppmerksomhet. Og når man har midler til å gjøre et forsøk på å «rule verden», lyser den røde signallampen hos Nick Fury (Samuel L. Jackson), og hans gode venner og helter samles for å gi Loke et kraftig spark bak. Er det egentlig nødvendig å si mer om handlingsforløpet?

The Avengers har super action og supersjarmerende humor. (Iron Man) Robert Downey Jr. er selvfølgelig aller best, og i tillegg har han en Black Sabbath-genser på seg.

Superheltfilmer som dette (selv om ikke alle kan definineres som  superhelter) appellerer alt etter dagsform. Dette er ikke typen filmer jeg gleder meg mest til å se, men når jeg først gjorde det, trivdes jeg svært godt i The Avengers selskap. Det er bånn gass, men også en spilletid på godt over 2 timer, som gjør at det blir bra med pustepauser innimellom slagene. For min del er dette like viktig som innslag av humor, og her fungerer begge deler bra. Det vil den trolig gjøre for de fleste med et snev av eventyrlyst. Den er også bedre enn del 2 av Iron Man 2 og Thor, som begge skal få nye tall bak navnet sitt, da det produseres filmer om Marvel-helter i hytt og vær.

Omtale av filmen Thor finner du her.

 karakter5

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad