Siste Columbo

Peter Falk avsluttet sin karriere som drapsetterforsker Columbo i 1978, men returnerte med fem filmer i 1989 og la ikke den brune frakken på hylla før i 2003.

Columbo – Sesong 10 – del 2: Dette er de siste innspillingene som ble gjort med Peter Falks Columbo. Den inneholder seks episoder med en spilletid på 90 minutt hver. Innspillingsårene er fra 1994-2003.

clombo

Historiene begynner som vi forventer. I løpet av de 20 første minuttene blir vi kjent med et miljø, eller noen få personer. Her er det som regel minst to av dem som er uenige, og en av dem blir drept på kløktig vis. Morderen er rimelig selvsikker, og etter å ha hatt et par besøk av Columbo, er han eller hun, enda mer sikker på at den tullete sigarrøykende drapsetterforskeren i frakk fomler i mørket. Men vår helt har som regel en ting til han lurer på, et spørsmål til, og etter hvert blir skurken voldsomt trøtt og lei. De blir lei av at han alltid møter opp for å fortelle den siste utviklingen i saken, og av at de selv blir involvert med å hjelpe ham med spørsmålene han stiller.

Episoden Undercover er derimot annerledes. Her går Columbo med pistol, og arbeider som episodens navn tilsier. Han går i vanlige klær, og episoden skiller seg definitivt ut blant de fleste andre. Artig. Denne historien bygger på Ed McBains novelle; Jigsaw, som opprinnelig ble skrevet i 1970.

Det er fortsatt interessant å se på Columbo. Hver episode varer rundt 90 minutt, og selv om det ikke skjer så mye, hender det noe hele tiden.

For Scoopet vil Columbo alltid være en krimfavoritt, og selv om det kanskje i dag vil bli kategorisert som for «spesielt interesserte, trives jeg fortsatt med denne sjarmerende TV-serien. Peter Falk (født 16. september 1927) ble dement i 2008 og døde 23. juni 2011 av Alzheimer. Peter Falks siste film ble rollen som Father Randolph i American Cowslip (2009).

Episodene: Undercover, Strange Bedfellows, A Trace of Murder, Ashes to Ashes, Murder with too Many Notes, Columbo likes the Nightlife.karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad