Talents fjerde

Billy Talents første singel på deres fjerde album er en av de tre beste låtene, og har fortjent en sekser.

 

Billy Talent – Dead Silence (Warner): Både tittelen og selve VIKING DEATH MARCH er alt man ønsker fra kanadiske Billy Talent. Den er en vital rocker som musikalsk sett ikke er så langt fra Green Day. Fengende rock som berører et punkrocka landskap.

CURE FOR THE ENEMY er sammen med SHOW ME THE WAY de to andre som fortjener full pott. Det er disse tre låtene som gir en trang til å faktisk spille Billy Talents fjerde album om igjen.

Innimellom disse låtene, er det flere trivelige rockere som vitner om et band i passe bra låtskriverform. Det er derimot en del fyllstoff bland de 14 sporene som mangler refrenget som sitter i hjernebarken, og litt for ofte blir låtene kun bra, uten å bli til sanger man ville savnet om de ikke var med på albumet.

På bandets forrige album (Billy Talent III) var det ultimate Hat-tricket disse: THE DEAD CAN´T TESTIFY, SUDDEN MOVEMENTS og TURN YOUR BACK.

Alt i alt er Dead Silence en plate på det jevne, men ryktene vil fortsatt ha det til at de to første platene er de aller beste.

 karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no