I sannhetens tjeneste

 

Denne solide thrilleren fra 1995 kan skilte med både Sean Connery, Ed Harris og Laurence Fishburne i hovedrollene. 

JUST CAUSE: Scenarioet er lagt til sørstatene. Til en by, hvor både sump og alligator er få minutter unna. I 1986 blir en afroamerikaneren Bobby Earl (Blair Underwood) arrestert, mistenkt for å ha voldtatt og drept en pike på 11 år. Han ser relativt uskyldig ut, men etter 22 timer med politivold, innrømmer han udåden.

Åtte år senere får en jusprofessor Paul Armstrong (Sean Connery) besøk av en eldre dame. Hun kan fortelle om sin sønn som er uskyldig dømt for drap, og som nå er dømt til døden. Armstrong er imot dødsstraff, men det er mange år siden han praktiserte jus. Han velger allikevel å se på saken, og reiser til sørstatsbyen for å etterforske. De to politimennne som torturerte Bobby Earl styrer fortsatt byen, og Armstrong er like velkommen til byen som en rusten spiker i urinrøret. Til tross for trusler, gir han ikke opp å lete etter sannheten, og gjør sitt beste for å få Bobby Earl frikjent. Den galne Blair Sullivan (Ed Harris) sitter på mange svar, og etterforskingen blir både farligere og vanskeligere enn Armstrong hadde sett for seg, og hva er egentlig sannheten?

Cate Capshaw spiller voksen dame, men hvem er jentungen? Dette var jentungens andre film, og i dag er hun blant de mest kjente kvinnelige skuespillerne som finnes i USA.

Just Cause ble lansert i 1995 under tittelen; I Sannhetens Tjeneste. Denne Blu-ray-utgaven ser svært godt ut, og filmen er fortsatt en intens og fin thriller. Den kan trolig bli litt forutsigbar, men verdt et gjensyn. .

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad