Alcatraz

Det er mange typer risikosport. En av de skumleste man kan gjøre fra sofaen, er å se en TV-serie som allerede har blitt kanselert etter 1 sesong.

ALCATRAZSesong 1: Jeg hadde allikevel tro på Alcatraz, og det var ikke bare på trass at jeg valgte å se denne. TV-serien byr på de 13 første (og trolig siste) episodene.

Jeg liker plotet. Det beryktede fengselet Alcatraz ble nedlagt i 1963. Det heter seg at fangene ble flyttet bort fra fengselet. Så lang, så bra, så hva da?

TV-serien Alcatraz forteller en annen historie. Jovisst ble fengselet nedlagt i 1963, men fangene ble ikke transportert bort fra øya. Fangene forsvant, og frem til 2012 har ingen visst hvor de ble av.

Plutselig dukker en av fangene opp i live. Selv om det er rundt 50 år siden de forsvant, ser ikke fangen en dag eldre ut enn på 60-tallet. En av de første som oppdager dette merkelige scenarioet er detektiv Rebecca Madsen (Sarah Jones). Plutselig møter hun skurken Tommy Madsen som dreper hennes partner. Tommy Madsen er også hennes onkel, og hvorfor ser han like ung ut som på 60-tallet? Hvor har han vært, hva gjør han i San Fransiscos gater?

Alcatraz har hentet fikse idéer fra andre filmer og TV-serier. En av verdens aller beste TV-serier er OZ. I hver episode fortelles bl.a. en historie om en fange. Der får vi se hvem han var før han fikk fangenummer, og vi får også se hvorfor han havnet i fengsel.

I Alcatraz får vi også møte en ny fange i hver episode, og hans liv i fengselet Alcatraz blir skildret, samtidig som vi får se hvorfor han havnet der. Det som er ekstra stilig, er at fangen som returnerer i 2012, utfører samme kriminelle handling som gjorde at de havnet i fengsel. Husk også at det ikke var smågutter som ble fraktet ut til Alcatraz. Det var stort sett mordere og kriminelle av verste sort som ikke klarte å oppføre seg i de mer normale fengsel.

Innimellom presentasjonen av hver fange, blir det også avslørt flere hemmeligheter, og vi blir muligens litt klokere på hva som egentlig foregår. Detektiv Rebecca Madsen blir en blant spesielt tre personer som skal forsøke å fange fangene, og etter hvert avsløre hva som ligger bak forsvinningen – eller gjenkomsten om du vil.

Alcatraz er en meget bra TV-serie, og det er synd den kun fikk 1 sesong. Etter siste episode står man igjen med flere spørsmål som aldri ble besvart, og selve essensen i hva som egentlig foregår, uteblir.

Hver episode er allikevel svært spennende, og alle som driter i å få svar på de største spørsmålene, bør få med seg denne.

Tjukkasen fra Lost (Jorge Garcia), Sam Neil og Sarah Jones spiller trekløveret som skal fakke de kriminelle. Forvent ikke et kjapt tempo fra Jorge, tro ikke at Sam Neil forteller vitser, og sjansen for at du vil savne skuespilleren Sarah Jones, er ikke så stor. Hun er forholdsvis anonym, og kun helt grei som skuespiller. Forvent heller en av årets kjekkeste TV-serier i kategori Thriller/Action. Og selv om det av og til blir noe usannsynlig, gjør ikke det så mye.

J.J. Abrams er en av medprodusentene bak Alcatraz. Abrams er kanskje mest kjent som mannen bak TV-serien Lost, men liker seg også godt som produsent. Han har også arbeidet med TV-serien Fringe, Person of Interest, Revolution, Undercovers, Six Degrees, What about Brian og mange flere. Abrams står også bak regien av Mission Impossible 3, Super 8, og Star Trek-filmen fra 2009, og arbeider for tiden som regissør for Star Trek Into Darkness, som har kinopremiere neste år.

karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no