Åndelig etter 24

Denne TV-serien har mange fine øyeblikk og enda flere skildringer av mennesker fra flere kontinenter. Budskapet er til syvende og sist at vi skal vise mer omtanke for hverandre, og kanskje utvide horisonten littegrann?

TOUCH – sesong 1: Alt henger sammen, og ingenting er tilfeldig, selv om de involverte ikke ser sammenhengen. Folka som i hver enkelt episode får hjelp har ofte utsatt et betent problem som blir fremskyndet ved hjelp av en tallentusiast på 11 år. Kanskje guttepjokken ønsker mindre nøling og mer handling? 

Martin Bohm (Kiefer Sutherland) har en sønn (Jack) på 11 år som aldri prater, men sier allikevel en hel del. Guttungen er en kløpper med tall og formidler sine tanker i gåter. Martin er aleneforsørger for denne spesiellt guttungen, og myndighetene spør om Jack har det best med å bo hos sin far, eller om han bør plasseres i en institusjon som gjør hverdagen enkler for begge.

Hver episode starter med en monolog fra Jack, og hver episode betyr også en ny tallgåte som Martin må utforske. Tallene   er en del av noe mye større enn arket tallene blir skrevet på, og det er ikke tilfeldigheter som rår over mennesket. Jack har det vondt innvendig, og når tallgåtene blir løst, får Jack det litt bedre, og menneskene som behøver litt ekstra hjelp, får det bra om gåten blir løst. Neida, dette er slett ingen sann historie.

Handling fra en episode:

Han og henne møtes på flyplassen.

Han:  Har nylig fått til en millionavtale som gjør at hans firma vil tjene masse penger på å rive en verneverdig bygning som er kjent for sin jazzkultur.

Henne: Forsøker å bli gravid sammen med sin kvinnelige kjæreste. Bagasjen hennes forsvinner før flyet skal lette, og mannen med millionavtalen får hennes plass på flyet.

Hun har ikke vært helt ærlig med sin kjæreste, og får sjansen til å ordne opp i dette på grunn av at hun ikke kom seg på flyet som styrter, hvor bare han overlever.

Han føler mer enn noengang et kall for å redde den verneverdige bygningen som snart skal rives.

Samtidig forsvinner en liten unge. Det viser seg at kidnapperen har gjemt seg selv og ungen i den verneverdige byggningen, og på grunn av at han overlevde flykræsjet, redder han livet til guttungen som er gjemt i bygningen som innen få minutt skulle rives.

TOUCH byr på ganske kløktige historier som flettes sammen til en større mening. Det er allikevel litt uvirkelig når den tause guttungen i hver episode kommer med nye tall som hans far må finne ut av. Det er også en progressiv utvikling i forholdet mellom far og sønn, hvor også Danny Glover spiller en blant flere som faktisk forstår guttungen. TOUCH sin styrke er det velskrevne handlingsforløpet i her episode som skildrer mennesker som ikke kjenner hverandre, men som etter hvert påvirker hverandres liv.

Blant nye TV-serier er TOUCH ganske original, og det er skaperen av Heroes som står bak denne. Karakter gis etter hvor mye jeg gleder meg til å se neste episode, og hvor engasjert jeg egentlig har blitt.

Karakter 4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @Solve Friestad

Support Scoopet @ Facebook: https://www.facebook.com/groups/scoopet/?fref=ts