Cobra

Cobra fikk ingen Oscar-nominasjoner da denne ble lansert i 1986. Det var ikke nok at Stallone gikk rundt med fyrstikke i kjeften.

cobra inni

COBRA 1986Relansering Blu-ray. Regissør George P. Cosmatos regisserte Sylvester Stallone i Rambo II året før. Året etter var det Cobra-tid.
Filmen gis ut på Blu-ray, men et bedre bilde klarer ikke å skjule at dette er en helt tradisjonell og ganske døll actionfilm.
Når den ble gitt ut, var det stor stas å få tak i en usensurert kopi på VHS. Den hadde noen scener som ble klippet bort, men jeg husker ikke om den var ulovlig i Norge. I dag har den 15 års aldersgrense.

Stallone og action i en film som var så pass rå at den ble sensurert! Hva mer trengte man for å bli nysgjerrig? Bedre dømmekraft kanskje?

Cobra er en middelmådighet i dag, hvor den danske modellen Birgitte Nielsen går rundt i en alt for stram og stygg bukse. Hun ble også kjæreste med Stallone på ordentlig.
I filmen er det Cobra sin oppgave å passe på dansken. Hun er nemlig den eneste som har sett trynet på en sektleder med skumle hensikter. Denne sektlederen kan helt umotivert, drepe hvem som helst. Skurkenes agenda er å ar beide for en ny, bedre og friere verden, eller noe i den duren, men formålet henger hverken på greip eller fyrstikk. Stallone blir tøffingen som skal hamle opp med gjengen, og gjør det.

Cobra er kun for de som fortsatt liker filmen og vil ha en liten oppdatering på bildekvaliteten og lyd.

Karakter2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no