Sarah Palin uncut

Før presidentvalget i 2008, behøvde John McCain mer oppmerksomhet fra det amerikanske folk. Hans team var klar over at motstander Barack Obama hadde blitt verdens største kjendis.

GAME CHANGE: McCain-administrasjonens valg av støttespiller, partner og visepresidentkandidat, ble Sarah Palin, som da var guvernør i Alaska. Dette var et valg som vakte oppsikt, men var det et klokt valg?

Rett før Palin ble valgt, ble hun konfrontert med flere temaer hvor hun var uenig med McCain, hvor hun lovte  å støtte ham 100%. Administrasjonen glemte derimot å finne ut av hvor opplyst denne kvinnen egentlig var.

Sarah Palin visste ikke forskjellen på Nord og Sør-Korea, og når pressen spør om hvilke aviser og magasiner hun leser for å holde seg oppdatert, klarte hun ikke å nevne en eneste avis. – Jeg leser de avisene jeg har tilgang til, alle, noen, ingen spesielle …

GAME CHANGE kan skilte med solid skuespilll fra både Julianne More (Palin), Ed Harris (McCain) og Woody Harrelson som McCains høyre hånd; Steve Schmidt. Denne fjernsynsfilmen fra HBO, skildrer Palins ankomst til McCain-administrasjonen, og gir et troverdig og ordentlig bilde av hvem denne kvinnen var.

Filmen gir oss et innblikk bak kulissene, og hva som ble sagt og gjort når pressen ikke var til stede. Palin var mildt sagt lite oppdatert, og om  utenrikspolitikk var hun ganske grønn. Administrasjonen hadde problem med å få henne til å lære, og jukselapper og stikkord var ikke alltid nok før et TV-intervju. Etter at hun regelrett dreit seg ut i flere intervju, måtte McCain-ledelsen gjøre drastiske tiltak for å redde både ære og ansikt utad.

Flere av hendelsene som blir skildret  i filmen, kan man finne på YouTube med den ekte Sarah Palin i hovedrollen.

McCain fremstilles som en sympatisk karakter som ikke går over lik for å vinne stemmer, og filmen er basert på boken med samme navn, som ble en bestselger i 2008. Filmen viser også Palins positive sider, hvor vi får se at hun ble  svært populær blant ganske så mange republikanere. Ronald Reagan var forresten hennes største idol.

GAME CHANGE er en god, informativ film for alle som ønsker å se hva som foregikk før valget i 2008. Syns du dette høres ut til å være dølle greier, styrer du glatt unna filmen.

Spoiler: Det var Barack Obama som vant valget i 2008.

karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no