Musikalsk glede

Kim Larsen er en artist som har spredd musikalsk trivsel siden hans tid med Gasolins debutplate i 1971.

larsentopp

Kim Larsen & KjukkenDu glade verden (EMI) Det er seks år siden Larsen ga ut sitt forrige album med Kjukken, men hans forrige plate er Mine damer og herrer fra 2010.

Det er lett å la seg glede av Kim Larsens melodier, og Du glade verden er intet unntak. 12 sanger hvor vise og pop gjenforenes i et typisk Larsen-landskap, hvor flere av de aller beste låtene er mot slutten av platen.

Hej doktor er en av platens beste, og det samme kan sies om Den gyldne middelvej, hvor han glatt slipper unna med å synge Looking for Love på engelsk.

Hvorfor blæser vinden så hårdt er som en bedre versjon av sangen; Luft under vingene, mens Så ved du hvordan er nærmere Midt om natten enn Volver Volver! Alle sangene er godt hørbare, men Her står jeg er ganske interessant med sine 80-talls synthpop-sound. Kunne nesten vært en låt fra svenske Melody Club.

Er du på jakt etter en plate som sprer både trivsel og gode popmelodier med seriøse øyeblikk, er absolutt Kim Larsens nye utgivelse å regne med. Ikke tro at fyren har glemt av hvordan han skal glede sine fans og venner, og Kim Larsen høres ut som Kim Larsen – hverken mer eller mindre. Hva mer kan man forlange?

Albumcoveret til Du Glade Verden er forresten malt av den danske filmprodusenten og kunstmaleren Erik clausen, som opprinnelig ble laget I anledning en serie kunstneriske plastikkposer fra Irma på 70-tallet.

karakter5

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Like Scoopet på Facebook?