Diktatur i lekeland

Altså. I fare for å virke flåsete, vil jeg først si at Noddy er fin, fin underholdning fra småunger i alderen 2 år og oppover. 

NODDY – Kulde-Trøbbel: Når det er sagt, så finnes det to Noddy-filmer her i huset. Kulde-Trøbbel ble nylig lansert, og er produsert i 2009. Noddys andre film heter Regnbuen, og den er fra 2001. Der er et to halvskumle skurker som stjeler en del av showet.

Slu og grisken er littegranne onde, men utfører allikevel ganske barnlig og tidvis festlig ugagn. Denne duoen skremmer ingen, men skiller seg allikevel ut som de to eneste slemme i Lekeland. I 2009-utgaven har tydeligvis disse to skuespillerne fått sparken. Nå har de ansatt en duo som ser mye snillere ut, som utfører rampestreker som kan kategoriseres som hakket mildere.

I Kulde-Trøbbel får blant annet Lekeland besøk av noen robotvenner, og mens de sysler med sitt, kan man saktens lure på hvor Noddy får penger til å kjøpe is fra, siden han egentlig ikke gjør noen ting som helst:-)

Ellers er det verdt å nevne at den någet slakke politimester Salomonsen har sløve dager. Det er jo ikke allverden å gjøre i Lekeland, og når han må gjøre noe, blir dette utført i et bedagelig tempo. Når skurkene i 2009 ble enda snillere, blir han vel bare enda tjukkere enn tidligere. Ellers er mange av figurene fortsatt med, og tegningene/animasjonen har også fått en oppløftning med freshere farger hvor figurene ser litt oppdaterte ut. Tror ikke de små bryr seg nevneverdig om dette, men fair enough.

Noddy er selvfølgelig god og trygg underholdning for de små. Derfor er dette  en anbefaling som vil fenge småunger flest.

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no