Tiddelibom

Jeg kan ikke huske at det har vært så mye snø på Jæren før, og en snømåkende mann jeg møtte tidligere idag, sa at han hadde bodd på Jæren siden 1972, og kunne ikke minnes mer snø enn i dag.  Jeg er ellers imponert over folk som velger (frivillig eller ufrivillig) å bruke bilen i dag. 

snøtopp2

TIDDELIBOM: Det snør, det snør, og mot kvelden er det meldt storm i Rogaland. Kan bli heftig. I går kveld stod flere av naboene med snømåkene sine. Kommunen har trolig nok å ta seg til, så akkurat der vi bor, må vi (vi?) måke selv. Allikevel merker jeg et strålende humør hos naboene, og det blir på grensen til trivelig stemning i snømåkingen.

I dag morges var det ellers litt problematisk å få Aurora på godt 2 år, i barnehagen. Akebrett viste seg å ikke fungere, men selv om jenta ramlet av brettet, smilte hun og så humoren i dette. Akebrettet måtte bli igjen hjemme, og med hjelp av rå muskelkraft og velvillig unge, kom vi oss frem til barnehagen. Et lite øyeblikk følte vi (jeg) oss som Emil fra Lønneberget som også måtte kjempe seg frem i snøværet. Vi skulle i barnehagen, Emil skulle hjelpe de fattige. Ikke akkurat det samme, men snø er snø og Lars Monsen er Lars Monsen.

Dagfinn Engelsvold: – Skal jeg slippe inn katten ?

Også i dag har jeg møtt glade mennesker. To av naboene har valgt å holde seg hjemme, mens den enes katt har valgt et annet alternativ. Pus forsvant i går, og siden har ingen sett ham. Det er vel tross alt håp for at han har gjemt seg i en garasje eller lignende, men kanskje pus har brukt opp sine ni liv?

Men tilbake til glade mennesker. Foreldre på vei til eller fra barnehagen ser ut til å ta uværet med et smil. Jeg tror at dette er så ekstremt for jærbuens del, at de fleste blir litt overveldet over det overdrevne snøværet. Håper ellers at det ikke går ut over liv og helse, og merker meg samtidig at svært mange har hjemmekontor i dag. Langs en rusletur tidligere i dag møtte jeg en fyr med traktor fra Haugland, som også var hans etternavn. Han var ikke ansatt av hverken kommune eller regjering, men takket allikevel ja til å måke i nabolaget vårt. Slikt vet man å sette pris på, og naboene satte også umåtelig pris på hjelpen.

Anne Nordby kunne på forespørsel fortelle om situasjonen på Braut:

– Situasjonen på Braut Inn&Out e følgende:

Brøyting me firhjular i går kveld heilt t den tok kveld, i dag sto Stig tili opp førr å prøve å måkke oss ut, kjørte fast traktorn å hørte da sildring fra garasjn. Der vise d seg at et rør har sprokke i andre etasjn, å garasjen + verkstedet nede va oversvømt. Så vi fikk starte dagn me å svabre golv å redde d diverse gitara å stæsh.

Så no får sny være sny, frokostn e på gang å vi har akseptert unntakstilstand på Braut :)

 

Her er flere vinterlige kommentarer fra Facebook:

Kent Pallesen:

– Herlige dag innesnødde å så datt kånå å brakk foten,meir snømåking måtte te for å få sygebilen heim pluss at eg måtte te klepp¨å vera mæ skua opp sygebilen så kjørde i grøftå oppe mæ kyrkjå:) nå jer eg faen å tæge fri resten av dagen.

Thor Forberg:

– HAHA, eine naboen begynte 5.30 å sko kjøra te jobb, fyst nå kom an seg lause :o så kjøran bmw au så det he sikkert litt å sei :)

Hockeynorge.no

– Philadelphia Flyers’ Maxime Talbot er klar for Gottéron i NLA (Sveits). Jeg kommer til å lage en liten artikkel i kveld hvor dere får det nyeste på overgangsfronten i forbindelse med lockouten.

Ola Aarrestad:

– 99% av alle utlendinger (spanjoler, portugisere, etiopere, brasilianere o.s.v) har kommet seg på jobb hos oss. Stort fravær av Nordmenn som tydeligvis har snødd inne.

Alexander Vitris: 

–  E i full sving på jobb eg i hvertfall  Oss IT konsulenter e ute å farte uansett vær 

Loyd Vatland:

– vett ikj om æg tåre sleppa ud hoen, ann æ ikj høgere en 35-40 cm,så ann forsvinne faen i snøen.

Helga Øglænd:

– Forstår egentlig ikkje keffor folk måå ud uansett idag. .?? Blir de landskrise viss di ikkje går på skule eller jobb? 
Idag he unganne mine rennelov!

Bjørn Hornnes Jensen:

– ‎1 time i bil = 50 meter

Steinar Bø:

– Ser dæ æ mange onga så tusla heim igjen frå stengt skule….konne dæ vore litt bære informasjon her?

Cato Erga: 

– Tenkte eg skulle si at eg er veldig fornøyd med brøytinga til RISA AS. Og eg tuller ikke. Regner også med at om det ikke hadde vert så pint på pris(offentlig anbud) så hadde gatene og små veienene også vert like fint brøytet. Stå på. Bra JOBBA!

Ales Campanelli:

Troisième et dernière parte de nos jeux les plus cool de la terre: Comptons ensemble jusqu’à un million. Un nombre par post, nombre de posts illimité. Pas de triche, pas de formule, rien que du pur temps perdu. Après on verra ce qu’en dit le guiness book. huhu.

Magnus Løining:

– Trudde me Nordmenn va vant med litt snø…. Dar e jo reine «London» tilstander her:-/….. Ulv ulv, snøen kommer!

Arill Rosland

– trenge en mann og traktor som kan måka parkeringsplassen i sameie

Odd Jostein Bondhus:

– Ett par ting å tenka på i dag er småfuglane og postbudet. Måk vei fram poskassen og slenge ut noe mat. Pass på at postbudet ikkje stikke av med maten.

Roy Jarle Tønnesen: 

– Akkurat nå så æ dæ ikkje jillt mæ 500 kvadrat gardsrom:(

Sven Atle Bore: 

–  Innesnødd på fladaste Jæren! Hadde bare ikje naboen parkert så ei Dreda…

Cato Thue: 

– Vett dokke korti isbilen kjæme rundt i bryne ?

Frank B. Pettersen:

– Innesnødd i smedaheia :-[ kom meg 5 meter frem så brukte eg 1 t å komma meg disse samme 5 m tilbake :P ja ja får kjøre litt hjemme kontor til brøytebilen finne det fårgodt å svinge innom smedaheia . Tidelibom .

Tom Weum: 

– Prøvde oss på en liten Kiwi tur for å sjekke forholda. Kom til barnehagen (ca 50m) før bilene sto på kryss & tvers. Bare å snu nesa rett hjem igjen . . . tror ikke jeg har sett maken før.

Har du en god vinterhistore, er det bare å slenge inn en kommentar til denne artikkelen.

 

Ønsker du å lese en varmere blogg – prøv denne: http://scoopet.net/2012/06/cala-millor-mallorca-9-23-juni-2012/

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Like Scoopet på Facebook?