Beinkaldt i frost

Værmeldingen sier fire minusgrader  førstkommende lørdag, som i og for seg og forsåvidt harmonerer bra med navnet på Brynerockens vinterarrangement. Om det ikke har blitt beinkaldt mellom Brynerocken og Time Kommune, har det i det minste blitt litt kjølig.

BEINKALDT 2013: Til tross for feilaktige uttalelser om at lørdagens konsert i Bryne Mølle er utsolgt, er det fortsatt mange billetter igjen. Time kommune fant samtidig ut at maks antall blant publikum (inkludert vakter, frivillige og band) må reduseres fra 300 til 190. Dette berører ikke Beinkaldt, men Scoopet.net vet at det er en ny befaring på gang, og at publikumsantallet igjen skal vurderes.

beinkaldt

Scoopet.net tok en prat med Svein Harald Kleppe, som sammen med Håvard Hommeland, styrer showet i Brynerocken. Svein Harald er i godt humør, og gleder seg til helgen.

– Jeg begynner å merke presset nå, men det er jo sånn det skal være, så jeg har bare gode følelser for helgens konserter.

 

–      Til tross for feilaktige uttalelser om utsolgt arrangement, er det fortsatt mange billetter igjen?

–      Ja, det er i overkant av 100 billetter igjen, og jeg kommer til å bli skuffet om det ikke blir utsolgt. Kanskje de siste billettene vil bli solgt i døren?  

 

Hva tenker du om Time kommunes beregning om at det kun er plass til 190 stykk i Bryne Mølle?

– Jeg mener at de ansvarlige har regnet feil, og at en ny beregning vil vise at det er plass til 400 på Bryne Mølle. Jeg tror at det nevnte antallet, er om det er satt opp bord og stoler på gulvet, og at det derfor er plass til mindre folk i følge forskriftene. Når det arrangeres konserter hvor publikum kan stå foran scenen, tror jeg som sagt at det kan være plass til 400, sier Svein Harald, etter å ha vist et regnestykke som han mener er korrekt.

 

 Dette berører jo ikke dette Brynerocken i første omgang?

Håvard Hommeland og Svein Harald Kleppe før Brynerocken 2012. Foto: Sølve Friestad.

– Nei. Vi har bevilgning til å ta imot 300 stykk. Skulle vi ikke fått det, ville antall solgte billetter blitt rundt 120.. Med kapasiteten på 190, må det trekkes fra band, frivillige og vakter. Vi har rundt 20 frivillige, og blant de 190 som kunne vært der lovlig, er det rundt 60 stykker som ikke løser inn billett. Jeg er forresten litt skuffet over at kommunen ikke har gjort mer for å sjekke opp i dette før de uttalte seg til avisene, men det blir kanskje bra til slutt. 

– Kan Brynerockens høstarrangement bli avlyst om Beinkaldt ikke blir utsolgt?

– Nei, vi er ikke avhengig av det, fordi Beinkaldt ble planlagt i etterkant av høstens Brynerock i 2013. Vi er særdeles heldige med sponsorer, så uansett skal dette gå bra. Men jo bedre økonomi, jo større sjanse for større band.  

 

– Har dere tanker om andre steder å arrangere konserter om publikumsantallet i Bryne Mølle blir for lavt?

– Jeg syns at Bryne Mølle er et fantastisk bra sted å arrangere konsert, og lokalet er perfekt. Skulle det skjære seg, får vi se på andre muligheter. Kanskje samfunnshuset på Kverneland ville blitt et alternativ. Der er publikumskapasiteten rundt 600, og med shuttletrafikk fra togstasjonen, skulle vi nok fått publikum på plass. Men aller helst vil  vi være på mølla. 

(Samme dag som denne artikkelen ble lagt ut, var det befaring på Bryne Mølle, hvor konklusjonen ble at det trolig var plass til flere enn 190 gjester, og at dette skal vurderes snarest.)

 

Kveldens headliner  er Lost Angels fra Los Angeles. Dette er musikere som tidligere har spilt med Cinderella, Alice Cooper, Slash´s Snakepit og White Lion. Vokalist John Corabi overtok ellers for Vince Neil på det skamfete selvtittulerte albumet med Motley Crue fra 1994.

  –    Hvordan har planleggingen med Beinkaldt vært?

–      Det har gått veldig bra. Da vi var ferdige med fjorårets Brynerock i oktober 2012, syns jeg det var alt for lenge å vente et år til neste gang. Håvard (Hommeland) og jeg pratet om å arrangere en vinterutgave. Jeg er venn med Troy Patrick Farrell (White Lion) på Facebook, og spurte om de ville spille i Norge med Lost Angels. Det viste seg at de arbeidet med en turné i Europa, og ville gjerne komme. Plutselig var de klar for Brynerockens Beinkaldt.

 

–      Har Lost Angels krav på rideren som vekket spesielt oppsikt?

–      Vel. Størrelsen på backstageområdet er nok ikke så stort som de skulle ønsket. I tillegg til at vi tilbød dem pizza, ville de gjerne ha noe frukt, og det skal vi ordne, ler Svein Harald. – Dessuten ville de ha lyst øl (uten smak. Red.), ikke mørkt, og syns egentlig bare at det var kjekt å få spille på Bryne.  

 

–      Var du selv  mest fan av Motley Crue, Cinderella, Alice Cooper eller White Lion?

–      Jeg lærte å spille trommer etter Tommy Lee (Motley Crue). Brukte et headsett inne i et ødelagt hørselvern, hvor spesielt låten Live Wire ble øvd inn. Men hørte ellers mye på Cinderella og White Lion. 

 

–      Hvordan vil du kort beskrive lørdagens band?

Scams – In your face Rock ´n´ Roll fra Sverige.

Poetica – Gothisk rock/metal i Tristania-land.

12 – Kritikerrost punkband som har spilt rundt omkring i Norge.

Råstoff – Ingenting på speed – har toppet listene på NRKs Urørt.

Finn Lizzy – Et kanontøft tributeband av Thin Lizzy.

Padiona er Svein Haralds band, hvor de covrer Dio. Et bra liveband, hvor de skal spille inn musikkvideo denne kvelden. De oppfordrer publikum til å smøre skikkelig opp.

 

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no