Er hest best?

Jeg skal bli flinkere til å overse TV-serier som blir nedlagt etter en sesong. 

LUCKSesong 1 (og det var det).  Dustin Hoffman, Nick Nolte og Dennis Farina, er jo i utgangspunktet tre gode grunner til å se denne.

Når handlingsforløpet stort sett dreier seg om miljøet rundt en veddeløpsbane, var dette i det minste noe nytt for min del. Til tross for elementer av gambling, er det hesteeiere, et par jockyer og trenere som utgjør store deler av menneskene vi blir kjent med. Hoffman har nylig sluppet ut av fengsel, og har en plan for å ta hevn på folka som var delaktig i hans fengslende opplevelser. Han kjøper seg en lovende hest, og planlegger samtidig en utspekulert hevn.

Vi møter også vennegjengen som vinner en stor sum på veddeløpsbanen. Disse pengene bruker de til å kjøpe en annen lovende hest som også skal få svette på samme sted som Hoffmans hest.

Nick Nolte spiller en ganske gretten hesteeier som også har en lovende hest, hvor problemet etter hvert blir hvem som er eieren.

Dennis Farina: – Nei, nei, nei. Det heter puck, puck, puck, ikke fuck, fuck, fuck. For puck sake, hvor vanskelig er dette egentlig?

LUCK er ganske underholdende, og til tross for liten interesse for travsport, var det interessant å få et innblikk i dette miljøet og ikke minst se hvor lovende disse hestene er, og Hoffmans kløktige plan. Selve produksjonen ser svinaktig godt ut, og det er kvalitet i alle ledd. Det som også er synd, er at sesong 1 avslutter med flere spørsmål enn svar, og det er tydelig at flere sesonger var planlagt, og vel så det. Nevnte jeg forresten lovende hest?

LUCK hadde fortjent flere sesonger, men hovedgrunnen til at den ble lagt ned, er at  to hester først ble skadet under innspillingen, for deretter å bli avlivet. The American Humane Association uttalte i ettertid at disse to rasehestene led før de ble avlivet. Etter dette fikk produksjonsselskapet HBO kritikk fra The People for the Ethical Treatment of Animals , og når den tredje hesten døde, bestemte HBO etter hvert å legge ned LUCK før flere dyr ble skadet.

LUCK er skrevet av David Milch som tidligere har gjort det samme med TV-seriene Deadwood, N.Y.P.D. Blue, Brooklyn South, John from Cincinnati og The Big Apple. Blant regissørene er spesielt Michael Mann og Mimi Leder verdt å nevne.

 

Karakter 4+

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no