Intervju: Poetica

Kjapt intervju med Stavanger-bandet Poetica..

POETICA: Gitarist Alexander Vrtis stilte villig opp.

– Hvor lenge har Poetica eksistert?Poetica startet i 2011 etter at mitt forrige band; G.A.R.N., ble oppløst. Rolf Mellgren og jeg var på jakt etter en trommeslager, og etter noen måneders søking kom Marius Mikelsen med i bildet, kort etterfulgt av Chris Aanestad på vokal. På den tiden brukte vi fortsatt  mye av stoffet fra G.A.R.N. før Stine Marie Bilstad etter hvert ble med.

 Deretter begynte vi å drøfte hva vi ville gjøre med bandet, og Poetica ble født – offisielt vinteren 2011/2012. Sistemann André Myhre ble rekruttert i høst for å fylle opp med et litt fyldigere lydbilde på gitar.


– Dere spiller gothisk metal. Rogaland er jo kjent for Tristania, Sirenia, Theatre of Tragedy og The Sins of thy Beloved. Er ikke dette en litt utdøende sjanger?

– Vi spiller gotisk metal med en liten vri. Vi benytter oss av 8 og 16-bits synth framfor mye av de symfoniske strykepartiene som ofte er vanligere blant de gothiske bandene. (Vi er kanskje nærmere Birthday Massacre med tanke på synthbruk.) Når vi kom fram til hva vi ville gjøre så begynte det med at jeg ville prøve oss på 8-bits metal (spesielt inspirert av Machinae Supremacy), og da ble det  naturlig å blande dette med gothiske elementer siden Stine var med. Dette gjør at vi skiller oss litt ut i mengden.

 

Hvilke andre artister innen sjangeren er dere inspirerte av?

– Bandmessig så hører jeg såpass mye variert innenfor metal, at inspirasjonen kommer litt an på dagshumøret – samtidig som jeg prøver å holde en liten rød tråd i det hele. Det hjelper veldig at vi forholder oss til en historie/ et konsept på vårt kommende plate, for da faller brikkene på plass ganske greit.  Men for min del så er den største innflytelsen mitt favorittband; Machinae Supremacy. Men vi får også inspirasjon fra grupper som de andre i Poetica lytter til, og disse elementene er alle med på å skape det som er Poetica i dag.  

 

– Er det et større marked for gothisk metal i land i Norge i 2013, eller ser dere mot utlandet – for eksempel Tyskland?– Vi tenker vel litt begge deler. Vi begynner her til lands, og så er tankene å trekke utover europa etterhvert. I mine øyne  nytter det ikke alltid å fly utenlands før du har en solid plattform her hjemme. Men vi har noen turneplaner på gang.Gothisk rock og metal har en viss mainstream appeal som gjør at det ikke nødvendigvis bare er det tyngste metalheads som hører på, men også lyttere som liker listepop. Selv om det har vært litt stille fra de kantene de siste 10-årene, ser det som om det blusser litt opp igjen.
Band som Within Temptation og Nightwish holder jo fortsatt på.

 

– Det finnes flere eksempel på at kvinnelige vokalister ikke alltid er like lett å finne til denne sjangeren. Poetica har også kvinnelig vokal. Hvor fant dere henne?Marius og Stine er bandets kjærestepar, så det ble en naturlig overgang fra at hun ble med på øving for å se på til å bli Poeticas «First Lady».

 

– Hva er fremtidsplanene til Poetica?Etter en livekonsert i Stavanger, vil vi fokusere på plateslipp. Vi har et konseptalbumet som vi snart har fullført. Alle sangene er skrevet, det er bare innspilling og detaljvirksomheten som står igjen på denne fronten.  
Vi spiller også inn en musikkvideo for sangen Psych Ward (som vil bli spilt på Brynerocken). Her har vi en fantastisk regissør som gjør alt arbeidet gratis. Denne musikkvideoen vil være meget historiedrevet og følger det som skjer i sangen ganske tett. Det blir vel mer en slags kortfilm framfor en vanlig musikkvideo i den forstand.
Vi har også noen større turneplaner uten at jeg kan si noe mer der ennå.

Foto: Erik Ruud Ulseth. 

Mer om Brynerocken Beinkaldt 1

Mer om Brynerockens Beinkaldt 2

Mer om Brynerocken 1

Mer om Brynerocken 2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Support Scoopet?