Døll oppfølger

Jeg føler produksjonen av skeive romantiske komedier har økt i det siste. Men det er kanskje bare meg.

2 DAYS IN NEW YORK: Dette er en oppfølger av 2 Dager i Paris, hvor Julie Delpy (hovedrolle og regissør), bodde i Frankrike.  Hun fikk da en uønsket graviditet, og forholdet til ungens far tok slutt .2 days

Nå har hun flyttet sammen med Chris Rock i New York, som også er stefar for Delpys unge. Kjæresteparet bor i en loftsleilighet på Manhattan, og har det vel egentlig fint. Delpy er en kunstnerisk sjel som snart skal ha en fotoutstilling, og selv om det er få dager siden jeg så denne (en halv time før jeg ikke gadd mer), husker jeg så vidt at Rock arbeider som journalist og programleder på radio.

Delpys familie kommer på besøk fra Frankrike. De er ikke spesielt stødige i engelsk, men Rock er heller ikke særlig stødig i å prate fransk. Den ene misforståelsen etter den andre oppstår på grunn av språkproblemer, men festlig er det ikke. Misforståelsene er bare underholdende om du flirer av følgende samtale.

Delpys far prater med Rock, og Delpys kjæreste er oversetteren.

– Jeg er glad i hunder. (Oversetteren: – Han sier han er glad i katter)
– Javel, jeg er glad i flere typer husdyr.
– Akkurat. Det er 14 siden vi malte veggene på soverommet. (Oversetteren: – Han sier at de malte veggene på soverommet for 16 dager siden).

For en døll, antatt kunstnerisk komedie dette har blitt. Jeg antar at resten av filmen skal fortsette å spille på språkets misforståelser, samtidig som Delpys far er en bestemt, men langtfra usympatisk herremann som fremstilles som en umedgjørlig gjest.

 Karakter2

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no