udio argentina

Å nevne UDO og Dio i samme åndedrag som Helker, er en like god sammenligning som noe. Helker er et band fra Argentina som nå er klare med sitt fjerde album, som også er deres første internasjonale utgivelse.  helker_2012

HELKERSomewhere in the Circle (AFM/Cosmo) Helker er et ganske typisk klassisk heavy metal som sverger til 80 og 90-tallets sedvanlige sjanger. Hvor gitarene ofte har et sound som gir tanker til UDO, er vokalist Diego Valdez ganske lik Ronnie James Dios særpregede røst. I den tredje låten blir ordet EVIL nevnt for første gang:-)

Musikken er ganske melodiøs, men Helker byr allikevel på et saftig, småtungt trøkk, og Valdez har en kraftig vokal som kler bandet bra. Han sang forresten duett med Tarja (Nightwish) på hennes nyeste DVD-utgivelse, med låten Phantom of the Opera.

Rosinen i pølsa vil for mange være Begging for Forgiveness, hvor både Tim `Ripper´Owens (Judas Priest, Iced Earth) og Ralf Scheepers (Primal Fear) er med på vokal.

Somewhere in the Circle er forøvrig produsert av Matt Sinner -kanskje mest kjent fra Sinner, men også fra Primal Fear og Voodoo CircleHelker album

Helker har i likhet med andre band fra Argentina skrevet tekster på spansk, men denne gangen har de valgt å også gjøre en engelskspråklig versjon. Albumet er en jevnt over godkjent utgivelse, og til tross for at det absolutt ikke er noe nyskapende her, fortjener de å bli hørt av et publikum som sverger til denne sjangeren.

Som seg hør og bør, er det også et par låter som kunne fått plass på en hvilken som helst utgivsele i Power Ballads-land, men også flere gode gitarsoloer som er bra.

Karakter 4 +

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Scoopet på Facebook