Ingen Bridesmaids

Det har blitt populært å lage filmer som handler om gutter eller jenter som skal gifte seg. Vel, det pleier oftest være en av hvert kjønn da.

UTDRIKNINGSSLAGET: En selvopptatt jentegjeng får hakeslepp når venninnen skal gifte seg. At hun skal gifte seg, er en ting. Men at hun i tillegg skal gifte seg med en kjekkas, blir det vanskelig å fordøye  siden hun er den tjukke blant dem. Jenta som liksom ikke skal bli lykkelig gift før de har blitt det. Altså. Når dette trekløveret kaller seg for «Bitchbanden», ser de nok helst at de gifter seg lykkelige først, og klarer derfor ikke å glede seg mer enn de må over dette. 

En av dem har hatt kjæreste i 10 år, men hun er fortsatt ikke gift. Hennes kjæreste har også bestemt seg for å ikke komme i bryllupet. Er hun sammen med en god, gammeldags møkkamann?

Den andre er singel, men møter sin ekskjæreste i anledning et udrikningsslag. De to har et elsk og hat-forhold, og ikke alt er opp og avgjort her. Hvor skal dette ende?

Den tredje er også singel. Hun er vel egnetlig bare klar til å finne seg en man, gjerne hvem som helst. Møter hun hvem som helst?

Når de tre klarer å ødelegge den gifteklares brudekjole, er vi i gang. Kjolen må fikses i løpet av natten, men filmen velger å legge inn «Bitchbandens» personlige ønsker, tanker og hendelser i løpet av natten, hvor fiksing av brudekjolen blir en del av hele pakken.

Utdrikningsslaget starter som en bra komedie med smådrøye baller, men blir like mye et drama, hvor trekløveret viser seg å ikke være fullt så fæle som det kan se ut som.  Små humoristiske innslag holder interessen oppe akkurat nok til at filmen ikke blir direkte kjedelig.

Mange vil nok  tenke på filmen Bridesmaids, som er en bedre film. Bridesmaids velger på sin side å heller fokusere på festlighetene mer enn dramaet, og blir derfor hakket hvassere.

 

 karakter4

Sølve Friestad – scoop@scoopmanagement.no

Twitter: @SolveFriestad